anne frank

Netflix koopt rechten voor deze nieuwe Nederlandse film over Anne Frank

Tijdens het internationale filmfestival in Berlijn maakte Netflix bekend dat het platform de wereldwijde rechten heeft gekocht voor de film Mijn Beste Vriendin Anne Frank: een nieuwe Nederlandse bioscoopfilm waarvan de opnames volgende maand van start zullen gaan.

Mijn Beste vriendin Anne Frank

Mijn Beste Vriendin Anne Frank zal gebaseerd zijn op echte gebeurtenissen en vertelt het verhaal van Anne Frank en haar beste vriendin Hannah Goslar. Als Anne en haar familie in de Tweede Wereldoorlog moeten onderduiken, verliezen de twee vriendinnen het contact. Later, in 1945, komen de twee vriendinnen elkaar weer tegen in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Hier riskeert de moedige Hannah haar leven in de hoop haar ernstig zieke vriendin te helpen.

Nederlandse film

De nieuwe film wordt de eerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank. De film wordt gemaakt door Dutch FilmWorks en wordt geregisseerd door Ben Sombogaart (die je kunt kennen van films als Knielen op een bed violenDe Storm en Brideflight). En naast dat ‘ie in de bioscoop zal draaien, kunnen we ‘m dus ook op Netflix zien!

Check hier wat er dit jaar nog meer allemaal in de bioscoop komt.

Opnames & release

De opnames van de Mijn Beste Vriendin Anne Frank zullen in maart beginnen. Het is dan 75 jaar nadat Anne overleed nadat ze vlektyfus kreeg in het concentratiekamp. Hannah overleefde de concentratiekampen wel en is inmiddels 91 jaar. Ze schreef een boek over haar vriendschap met Anne Frank, al wordt de nieuwe film geen boekverfilming hiervan.

Als alles volgens de planning loopt, zal de film op 15 oktober 2020 in de bios draaien (en op Netflix te zien zijn).

LEES OOK:

Bron: NU.nl

Beeld: Anne Frank Stichting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen