Noah Centineo

Noah Centineo over drugs en drank: ‘it was a really dark time in my life’

Wie heeft er niet een enorme crush op Noah Centineo? Maar er is een hoop over hem dat we nog niet weten! De acteur vertelde aan Harper’s Bazaar openhartig over zijn zware jeugd en hoe hij op jonge leeftijd al in aanraking kwam met drank en drugs. Ook vertelde hij over hoe hij het roer heeft omgedraaid en weer terug op de been is gekomen.

Zware jeugd

De tienerjaren van Noah waren niet altijd even gemakkelijk. Op zijn 15e gingen zijn ouders scheiden en woonde hij een aantal maanden samen met zijn moeder in een hotelkamer. Zijn oudere zus bleef bij hun vader wonen. Van zijn 17e tot een dag voor zijn 21e verjaardag kwam Noah in een wilde periode van zijn leven terecht en wist niet goed wat hij aanmoest met al zijn problemen. Hij voelde een verplichting om een bepaalde rol te vervullen en hiermee drukte hij veel emoties weg.

Noah was vaak samen met zijn vrienden aan het feesten, dronk veel en gebruikte vaak de drug MDMA. Terwijl ze hierop tripten zouden hij en zijn vrienden urenlang praten om antwoorden te vinden op ‘filosofische en existentiële vragen’. Ook vertelde Noah dat hij ook een hoop andere drugs gebruikte. ‘Er was niet veel wat ik niet nam. Maar ik heb echt NOOIT wat geïnjecteerd. Ik rookte vooral een aantal dingen. Ik was echt upset. It was a really dark time in my life.’ vertelde de TATBILB-acteur.

Tegen zichzelf praten

Drugs en alcohol waren niet de antwoorden op zijn problemen. Dat besefte hij de dag voor zijn 21e verjaardag, toen hij stopte met het gebruik ervan. Hij is nu al een lange tijd sober en gaat er nu beter mee om wanneer hij zich upset voelt. ‘Ik hou ervan om in bad te gaan, te mediteren en van journaling. Ik praat veel tegen mezelf als ik boos op mezelf ben om iets wat ik heb gedaan. Vooral als ik mad ben, dan schreeuw ik naar mezelf in de spiegel, like “Dude, stop, this is fucking unacceptable. You’re better than this!”‘ vertelt Noah. ‘Ondanks dat ik erg kritisch voor mezelf ben, kan ik mezelf ook kalmeren. And that’s a strong thing.’ 

Hopelijk is z’n nieuwe vriendin ook een goede steun voor hem.

LEES OOK:

Beeld: Instagram @ncentineo /Bron: Glamour, Harper’s Bazaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen