Joggingbroek aan, kop thee erbij en wegduiken onder een lekker dekentje met je favo serie. Een avondje uitgaan verruilen we maar al te graag in voor een avondje bingewatchen. Als je een beetje een fanatieke marathonkijker bent, jaag je er binnen een paar dagen zo een paar seizoenen doorheen. Stiekem met trots. Maar dan… is daar ineens veel sneller dan je had verwacht, de áller-laat-ste aflevering. Oh god no. Please say it ain’t true. Dit is het einde en de toekomst ziet eruit als een diep, zwart gat. Een periode van intense rouw volgt. Herkenbaar? Geen zorgen, je bent niet de enige. Wij hebben even de zes fases van het zwarte gat voor je beschreven zodat jij er de volgende keer iets voorbereider in gaat.

1- Ontkenning.

‘Ik heb echt niet zo snel alles gekeken’, zeg je tegen jezelf terwijl je denkt dat dit één grote grap is. Tegelijkertijd vraag je je af op je per ongeluk een paar afleveringen hebt overgeslagen, want het kan gewoon niet dat je serie is afgelopen.

2- Frustratie

Het is toch echt zo, dit was je allerlaatste aflevering en natuurlijk had die een megaspannende cliffhanger. Hierdoor zit je nu met 1001 vragen die voorlopig niet beantwoord zullen worden. Dat maakt je boos en chagrijnig.

3- Paranoia

Wat als er geen nieuw seizoen komt? Dan krijg je nooit antwoord op je vragen. Dat idee maakt je angstig en je gaat direct op zoek naar nieuws over een mogelijk nieuw seizoen.

4- Leegte

Het gevoel dat je hebt door het grote, gapende gat dat is achtergebleven in je hart. Wat moet je doen met al die vrije tijd?

5- Vreemdgaan

Je gaat intensief, bijna obsessief zelfs, opzoek naar een nieuwe serie om je een ietsiepietse beetje beter te voelen. Het liefst één met zes seizoenen, zodat je even vooruit komt. Bij iedere serie waaraan je begint, besef je dat-ie niet kan tippen aan de vorige en het voelt alsof je vreemdgaat.

6- Acceptatie

Bij de één duurt het wat langer dan bij de ander, maar uiteindelijk komen we allemaal bij de acceptatiefase. Simpelweg omdat je geen andere keuze hebt. En het ergste van alles: daarna beginnen we gewoon weer opnieuw.

 

Allright, als je maar weet dat je not alone bent. In CosmoGIRL’s #11 vindt je op blz. 74 een eerste hulp guide bij het zwartegatsyndroom en lees je verhalen van anderen.

LEES OOK:

Fotografie: Unsplash, Giphy