In de categorie ‘nieuws dat we echt even niet zagen aankomen’: Katy Perry en Taylor Swift hebben het bijgelegd. En hiermee bewijzen de twee maar weer dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn.

Zo te zien heeft Katy de eerste stap richting peace gezet. Zij stuurde Taylor gisteren namelijk een olive branch – hét gebaar om duidelijk te maken dat je over een ruzie of onenigheid bent (wisten wij ook niet. Weer wat geleerd). Tay plaatste de krans op haar Insta Stories. ‘Dit betekent zoveel voor mij. Thank you, Katy,’ zegt ze. Ook zit er een handgeschreven briefje van Katy bij de krans, met daarop de boodschap: ‘Ik heb nagedacht over de miscommunicaties uit ons verleden en de gevoelens tussen ons.’ Wat er verder in staat, blijft waarschijnlijk geheim, maar klinkt als een dikke vette sisterhood to be.

Taylor Swift x Katy Perry

Mocht je even vergeten zijn waarom er een Taylor x Katy fight is, you’re not alone. Niemand kan het zich eigenlijk meer herinneren. Volgens de geruchten begon-ie in 2013/2014 al, toen Katy back-up dansers van Taylor’s tour wegkaapte. Taylor bracht daarna Bad Blood uit, een niet zo subtiele diss naar een ‘straight-up enemy’. Waarop Katy weer een dubbelzinnige Tweet de wereld in slingerde:

Sindsdien gaven de twee elkaar subtiele stabs. Bijvoorbeeld toen Taylor haar complete muziekcollectie op Spotify gooide – op de dag waarop Katy’s nieuwe album Witness uitkwam.

Oh well, misschien doet het er ook allemaal niet meer toe. KatLor is real en hopelijk forevs. Wij zitten namelijk wel te wachten op een samenwerking tussen de twee.

Lees ook: Dit zijn de mooiste looks van het MET Gala 2018.

Fotografie: BSR Agency