Daniel

Ook Daniel Radcliffe reageert op de transgender comments van JK Rowling

Eerder deze week liet de schrijfster van Harry Potter, JK Rowling, zich uit over transgenders. Ze had commentaar op een artikel over menstruatie en schreef hierover op Twitter. Veel mensen zijn het niet met haar eens en ook acteur Daniel Radcliffe laat van zich horen.

Reactie Daniel

J.K. Rowling reageerde op een artikel met de titel ‘Een gelijkere post-Covid-19 wereld creëren voor mensen die menstrueren’, waarin wordt besproken dat vrouwen nog steeds ‘menstruatie materiaal, veilige toegang tot toiletten, zeep, water en privé ruimten’ nodig hebben tijdens lockdown omstandigheden.

‘Naar schatting menstrueren 1,8 miljard meisjes, vrouwen en non-binaire personen, en dit is niet gestopt door de pandemie’, staat er in het artikel (Non-binair (of genderqueer) is een term voor iemand die zich geen vrouw of man voelt en ook niets ertussen).

Daniel Radcliffe is het hier niet mee eens en liet het volgende weten: ‘Transgender vrouwen zijn vrouwen. Elk statement dat dat niet zo is, tast de identiteit en waardigheid van transgenders aan en gaat in tegen al het advies van zorgprofessionals die hier veel meer verstand van hebben dan Jo en ik.’

Quiz hier welk Harry Potter personage je bent!

Ruzie

Na de reactie van Daniel denken veel mensen die er een ruzie tussen hem en Rowling dit aan te komen. Daniel laat heel duidelijk weten dat dat niet het belangrijkste is: ‘Ik snap dat dit door sommige media zal worden opgepakt als een rel tussen J.K. Rowling en mij, maar daar gaat het niet om. Het staat buiten de discussie dat Jo verantwoordelijk is voor wat mijn leven me allemaal heeft gebracht, maar als iemand die al jaren werkt met The Trevor Project en als mens, vond ik dat ik iets moest zeggen.’

LEES OOK:

Beeld: ANP
Bron: RTL Boulevard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen