unwasted

PepsiCo gaat voedselverspilling tegen met de Unwasted-box

Vandaag komt PepsiCo met de Unwasted-box: een nieuw intitiatief om voedselverspilling tegen te gaan!

Unwasted

De nieuwe Unwasted-box kun je tegen een lage prijs bestellen en is gevuld met verschillende A-merken snacks en ontbijtgranen. Alle producten in de box zijn beperkt houdbaar (minstens drie weken) en worden op deze manier gered van verwerking tot veevoer of vernietiging, Wat er precies in de doos zit? Dat is iedere keer weer een verrassing!

PepsiCo bezit een hoop bekende merken in Nederland zoals 7UP, Cheetos, Doritos, Duyvis, Gatorade, Lay’s, Mountain Dew, Naked, Pepsi, Quaker en Snack a Jacks.

unwasted

Houdbaarheid

Wanneer snackproducten korter dan 5 weken houdbaar zijn, mogen ze niet meer worden aangeboden in supermarkten. Maar je kunt het natuurlijk nog wel eten! Ondanks dat PepsiCo een groot deel van deze ‘onverkoopbare’ producten aan de Voedselbank schenkt, blijft er altijd nog wel wat over. Dit overblijfsel wordt vervolgens verwerkt voor veevoer of vernietiging: voedselverspilling dus.

‘Met trots rollen we Unwasted nu officieel uit om zo voedselverspilling te verminderen en tegelijkertijd aan de behoefte van de consument te voldoen. In de toekomst hopen we dat we naast producten van PepsiCo ook producten van andere merken via Unwasted kunnen aanbieden en zo samen met andere partijen op kunnen trekken om voedselverspilling te beperken’, vertelde Wim Destoop, General Manager North West Europe bij PepsiCo.

Lees ook: Gouda’s Glorie komt met kaassaus uit een fles

unwasted

Unwasted-box

Unwasted komt met twee soorten boxen uit:

  • Medium-box: voor €11,99 met ongeveer negen producten met een winkelwaarde van ten minste € 14,99
  • Large-box: voor € 14,99 met ongeveer 15 producten een winkelwaarde van ten minste € 21,99

Beide boxen worden gewoon thuis bezorgd (zonder extra bezorgkosten!) en zijn gevuld met A-merk producten zoals Doritos, Duyvis, Lay’s, Quaker en Snack a Jacks die nog minimaal drie weken houdbaar zijn. Laat jezelf verrassen met de inhoud!

De Unwasted-boxen zijn verkrijgbaar via www.unwasted.nl. Draag een steentje bij tegen voedselverspilling!

Nog meer groen doen? Lees dan even deze checklist!

unwasted

LEES OOK:

Beeld: PepsiCo Unwasted

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen