riverdale cast

Prepare yourself: de midseason break van Riverdale komt eraan

Sad but true: de midseason break van Riverdale komt eraan. Elke donderdag (morgen dus!) komt er een nieuwe aflevering van de serie op Netflix, maar na episode 10 van seizoen 5 zullen we het een tijdje zonder moeten doen.

Laatste aflevering van Riverdale voor de midseason break

Morgen wordt het genieten van de aflevering van Riverdale, want daarna komt er een break en krijgen we voorlopig geen nieuwe episode meer. Na aflevering 10, ‘The Pincushion Man’, oftewel, ‘De Speldenkussen Man’, houdt Riverdale een pauze tot 7 juli. Dat betekent dat we het bijna drieënhalve maand zonder moeten doen! Ondanks dat er genoeg nieuwe series en films op Netflix komen in de aankomende maand, wordt het toch afzien zonder Archie, Veronica, Betty en Jughead.

Recap Riverdale seizoen 5

WARNING: MAJOR SPOILERS RIVERDALE SEIZOEN 5

Een korte recap: een aantal weken terug is seizoen 5 van Riverdale begonnen en door de time jump zijn de personages zeven jaar ouder. In die jaren heeft elk personage een eigen leven geleidt, maar ondertussen is iedereen back in Riverdale. Veronica is getrouwd, maar heeft een scheiding aangevraagd en haar pijlen gericht op Archie. Archie ziet het met Veronica ook wel zitten en houdt zich ondertussen bezig met het coachen van het Riverdale High football team. Jughead daarentegen, die bij Archie woont, is druk bezig met zijn boek en het mysterie rondom de Motmannen. Tot slot heeft Betty haar handen vol aan de Trash Bag Killer en moet ze dealen met de vermissing van haar zus Polly. En dan hebben we het nog niets eens gehad over Toni, Cheryl, Kevin, Fangs, Reggie en de vader van Veronica… So much is going on!

Midseason break

Het is in Amerika normaal dat een tv-programma een pauze heeft in het midden van het seizoen. Normaal gesproken valt de break van Riverdale in de maand december of januari, maar doordat de productie van de serie overhoop werd gehaald door de pandemie, valt de midseason break later. Waarom de pauze zo lang is, is onduidelijk.

Gelukkig komen er ná de pauze nog negen nieuwe afleveringen vol actie. Inclusief aflevering 12, dat volgens Ted Sullivan, een schrijver van de show, zijn favoriete aflevering van het hele seizoen is.

Anyway, prepare yourself voor een zenuwslopende Riverdale-cliffhanger. Zou er meer aan het licht komen over de Motmannen? Komen we erachter wat er met Polly is gebeurd? En het lijkt alsof het rozengeur en maneschijn is tussen Veronice en Archie, maar dat ziet er ATM iets te rooskleurig uit. Reken er maar op dat er veel mysteries en verhalen in de laatste aflevering voor de break samenkomen en dat we vervolgens met vraagtekens zo groot als het Himalaya-gebergte achterblijven.

Wist je al dat Riverdale een zesde seizoen krijgt?

Kan je echt niet wachten tot de midseason finale episode? Check hieronder dan vast de promo.

Bron: Seventeen | Beeld: Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen