netflix sex education

SERIETIP: Sex Education

De titel van deze nieuwe Netflix serie zou je een beetje kunnen afschrikken, but don’t! Wij hebben namelijk spijt dat we er niet eerder aan zijn begonnen. Lees: zes dagen geleden toen seizoen 1 in één klap online werd gegooid. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken is Sex Education geen saaie voorlichting en ook geen halve porno. Het is een grappige, interessante en een tikkeltje dramatische high school serie met superleuke personages aka een must see, seriously.

 

Waarom heet het Sex Education?

De Britse serie volgt de 16-jarige Otis (Asa Butterfield). Zijn moeder is een seks- relatietherapeut. Hierdoor is hij supergoed voorgelicht en kan hij zijn vrienden voorzien van bruikbaar advies op het gebied van intimiteit, seksualiteit en relaties. Dit leidt tot het geniale idee om samen met zijn crush Maeve (Emma Mackey) een zakcentje bij te verdienen door therapiesessies te organiseren voor klasgenoten.

 

Spoiler

Het mooie aan de serie is dat het niemand judged en de nadruk legt op dat iedereen het verdient om zich goed te voelen over zichzelf, hun lichaam en seksleven. In aflevering 5 wordt mean girl Ruby geslutshamed vanwege een foto van haar vagina die school rondgaat. Ze vraagt Otis om uit te zoeken wie de dader is. In eerste instantie snapt hij niet waarom ze niet naar de politie gaat en waarom ze überhaupt de foto heeft gemaakt. Maar Meave neemt het voor haar op door duidelijk te maken dat wanneer je zulke foto’s maakt, niemand het recht heeft om deze te delen. ‘This kind of thing sticks and it hurts. And nobody deserves to be shamed — not even Ruby,’ zegt ze tegen Otis. Go Maeve! Wij mogen je nu al.

Sexs Education is niet alleen een serie die makkelijk weg binged, het maakt ook duidelijk dat meiden mogen genieten van seks en hier trots op mogen zijn. Het haalt hiermee het taboe op dit onderwerp onderuit and it’s about damn time. De eerste afleveringen staan nu online, dus wij zeggen schrap je zondag plannen alvast en bingen maar!

https://www.youtube.com/watch?v=o308rJlWKUc

Soort gelijke series zijn 13 Reasons Why, Skins, Atypical, The End of the F**ng World, Big Mouth en Everything Sucks, dus als je die leuk vindt, zit je bij Sex Education helemaal goed.

 

Lees ook:

 

Fotografie: Netflix Sex Education

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen