the letter for the king

Serietip: The Letter For The King én alles wat we weten over seizoen 2!

Je bent vast wel bekend met het populaire Nederlandse jeugdboek ‘De Brief voor de Koning’ van Tonke Dragt. Misschien ben je er wel uit voorgelezen, of je heb je het boek zelf gelezen. Het boek kreeg zijn very own Netflix-serie, en nu kunnen we ‘m eindelijk bekijken!

The Letter For The King

Het Nederlandse boek is omgetoverd in een internationale serie (bestaande uit 6 afleveringen) met als titel ‘The Letter For The King’. We volgen hierin het verhaal van de jonge schildknaap Tiuri, die per toeval een geheime brief in handen krijgt die hij moet bezorgen aan de koning. Door deze brief te bezorgen kunnen de plannen van een genadeloze prins die de macht wil overnemen, voorkomen worden. Tijdens deze gevaarlijke reis moet Tiuri ontdekken wat het betekent om een echte ridder en leider te zijn.

Cast

De internationale cast bevat ook een paar bekende Nederlandse namen zoals Gijs Blom en Yorick van Wageningen. Wij spraken Gijs Blom al uitgebreid over zijn rol als de slechte prins Viridian. Dat interview lees je hier!

Het script van de nieuwe serie The Letter For The King is geschreven door Will Davies, die ook grote films heeft gedaan als How To Train Your Dragon, Johnny English en Puss in Boots.

Trailer

Hier kun je alvast de trailer checken. The Letter For The King staat nu op Netflix!

Tips voor andere series nodig? Je vindt ze hier!

Wil je het nieuwste In Bloom issue van CG! online lezen? Dat kan via deze link!

Komt er een seizoen 2?

Heb je seizoen 1 al verslonden? Dit is alles wat we weten over seizoen 2!

– grote spoilers voor seizoen 1 coming your way! – 

Omdat seizoen 1 nog maar nét op Netflix staat, is het nog te vroeg om iets te kunnen zeggen over een tweede seizoen. Als genoeg fans het eerste seizoen gaan kijken, dan zal Netflix zeker de serie terughalen voor een seizoen 2.

Wie komt er terug voor seizoen 2?

We verwachten dat al onze favo personages zoals Tiuri, Lavinia, Iona, Foldo, Piak en meer zullen terugkeren voor nog meer fun in seizoen 2. Een personage dat helaas niet zal terugkeren is Jussipo, die aan het einde van seizoen 1 sterft na een gevecht.

Er is daarentegen één personage die wel nog een grote comeback kan maken: Prins Viridian. Als het aan de laatste paar seconden van seizoen 1 ligt, is dit niet het laatste wat we van hem hebben gezien.

Waar zal seizoen 2 over gaan?

De finale van seizoen 1 gaf een grote hint dat dit nog niet het einde zou zijn van Prins Viridian. Zouden zijn krachten ervoor kunnen zorgen dat hij weer terug tot leven komt? Nu Lavinia nog steeds haar krachten heeft, is er ook geen twijfel over mogelijk dat er iets out there zal proberen om het koninkrijk van Dagonaut te dwarsbomen, waardoor zij en de gloednieuwe ridders terug moeten zullen vechten.

Wel weten we dat Tonke Dragt een vervolg op haar boek De Brief voor de Koning heeft geschreven. Zal seizoen 2 dan ook gebaseerd worden op Geheimen van het Wilde Woud?  In dit vervolg is één van de ridders van de koning vermist en is het aan Tiuri de taak om hem te vinden. Hij vertrekt met zijn vriend Piak naar het gevaarlijke Wilde Woud om de ridder op te sporen…

Wanneer komt seizoen 2 uit?

Aangezien Netflix nog niets heeft aangekondigd, is het nog te vroeg om te kunnen zeggen of en wanneer seizoen 2 zal komen. Hoe dan ook brengt Netflix meestal precies een jaar later series opnieuw terug, dus voor nu kunnen we uitgaan dat de show terug zal keren in maart 2021.

Check in de tussentijd hier wat er allemaal op Disney+ komt in april. Ook kunnen we binnenkort het nieuwe seizoen van deze series zien op Netflix!

LEES OOK:

Beeld: The Letter For The King, Netflix

Bron: Seventeen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen