Taylor boos

Taylor Swift boos op de manager van Justin Bieber

Dit weekend poste Tay Tay een emotioneel bericht op haar Tumblr account en alles heeft te maken met de manager van onder andere Justin Bieber en Ariana Grande.

How it started

Laten we bij het begin beginnen. Misschien wist je al dat het tussen Kanye West en Taylor al jarenlang niet botert. De zanger vond het supergoed idee om de award speech van Taylor, in 2009 voor Best Female Video tijdens de VMA’s te verpesten. Hij was namelijk van mening dat Beyonce de prijs had moeten winnen. Niemand in de music world vond dit een toffe actie, en Kanye bood z’n excuses aan, om deze later toch weer in te trekken. Nadat de lucht geklaard was, leek alles weer koek en ei te zijn tussen Taylor Swift en Kanye maar even later ging het tóch weer mis.

onvriendelijk

Kanye maakte een – niet zo vriendelijk – legendary liedje + clip over T, waar zij natuurlijk niet zo blij mee was.  Kim Kardashian dropte niet veel later een video van een telefoongesprek tussen Kanye en Taylor waarin de twee iets bespreken. Toch gaat dit gesprek gaat niet over de beruchte zin; ‘I feel like me and Taylor might still have sex (…) Why? I made that bitch famous‘, of het feit dat er een look-a-like van een naakte Taylor (bij Kayne in bed) in de videoclip te zien was.

Scooter Braun

Scooter Braun is de manager van Kanye West, Ariana Grande en Justin Bieber en nog veel meer andere grote artiesten. Scooter kocht een tijdje geleden Big Machine Record, het platenlabel waar Taylor voorheen zat. Dit label bezit alle muziek die de zangeres zelf maakte, voordat ze naar Universal switchte. In haar nieuwe contract met Universal heeft Tay wel de rechten over haar nieuwe muziek, maar haar oude liedjes zoals You Belong To Me en Bad Blood zijn nu in de handen van Scooter Braun. Taylor maakt in haar blogpost bekend dat zij dit erg pijnlijk vindt; ‘In de periode dat ik bij Big Machine Record zat, kon ik niets anders dan m’n tranen inhouden of huilen als ik Scooter Braun’s naam noemde’.

Dat haar vorige platenlabel dit bewust aan Scooter heeft verkocht, maakt Taylor woedend. Volgens de zangeres was zij al jaren bezig om haar nummers terug te verdienen. Big Machine Records gaf haar deze kans, maar zou voor elk nummer dat ze terug wilde hebben een nieuw nummer moeten inleveren. Zo zat Taylor in een vicieuze cirkel, waar ze nooit de eigenaar van haar eigen songs zou kunnen worden. Hier nam Taylor geen genoegen mee en was druk aan het sparen om al haar nummers in één keer terug te kunnen kopen, maar helaas was Scooter haar voor…

https://taylorswift.tumblr.com/post/185958366550/for-years-i-asked-pleaded-for-a-chance-to-own-my

Justin Bieber

Na haar blogpost begon JB zich ook te bemoeien met het drama en maakte hij het hele verhaal nog pijnlijker door een foto van hem, Kanye en Scooter Braun te plaatsen met de tekst: ‘Hoi Taylor, hoe is het?’ Volgens Taylor pestte de manager van JB haar meerdere keren.

JB gebruikte Instagram om zijn mening over het verhaal te delen met de rest van de wereld. Hij vroeg onder andere aan Taylor waarom ze haar verhaal deelde op social media, als ze wist dat haar fans Scooter Braun zouden gaan aanvallen op het online slagveld. Daarna bood JB zijn excuses aan voor de foto die Taylor zag als een van de vele pestacties van Braun, en deelde hij mee dat hij teleurgesteld in haar was. Ook schreef Justin Bieber dat Scooter niets met die foto te maken had, en dat het handiger was geweest als Taylor dit achter gesloten deuren had opgelost met Scooter.

#WeStandWithTaylor

Een oplettend lid van de Swiftie-recherche zag dat JB zijn caption ‘He Taylor, hoe gaat het?‘ had verwijderd na de post van Taylor. Misschien realiseerde Justin zich dat hij toch beter een andere caption had kunnen kiezen.  Ariana Grande heeft haar post van een nieuwsbericht over Scooter en Big Machine Record ook verwijderd. Fans van Taylor Swift steunen de zangeres door de hastag #WeStandWithTaylor te gebruiken. Taylor waarschuwt jonge muziekanten om goed te checken waarvoor ze tekenen en hoe ze het voor zichzelf moeten opnemen.

LEES OOK

Beeld: Instagram @taylorswift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen