Weet je nog dat Taylor Swift radiomaker David Mueller voor één dollar aanklaagde voor aanranding om een statement te maken, omdat hij in haar billen had geknepen? Het is nu een jaar geleden dat ze tegenover hem in de rechtbank stond en de zaak won. Tijdens een concert eerder deze week sprak ze er voor het eerst openhartig over.

Geloven

‘Een jaar geleden speelde ik niet in een stadion in Tampa, maar stond ik in de rechtszaal in Denver. Vandaag een jaar geleden sprak de jury uit dat ze mij geloofden’, begint ze. ‘Ik denk aan alle mensen die niet werden geloofd. De mensen die zich er niet over uit durven te spreken omdat ze bang zijn dat ze niet worden geloofd… Het spijt me voor iedereen die dat heeft meegemaakt, want ik weet niet hoe mijn leven eruit zou hebben gezien als ik niet geloofd zou zijn toen ik vertelde wat me was overkomen. We hebben nog een lange weg te gaan en ik ben zó dankbaar dat jullie er voor mij waren in een afschuwelijke periode in mijn leven.’

Ups en downs

Supermooie woorden van Taylor, maar dat was nog niet alles. Terwijl ze tegen haar tranen vecht, gaat ze verder: ‘Ik wil jullie bedanken voor… Ik bedoel… Ik weet dat wanneer ik jullie ontmoet tijdens meet & greets, jullie me vertellen over de moeilijke tijden die jullie zelf hebben doorgemaakt. Ik waardeer het enorm dat jullie mij vertrouwen met die informatie. Jullie zien mij in mijn leven ups en downs meemaken en ik wil alleen maar zeggen dat ik zo blij ben dat jullie er zijn. Sorry, ik heb er nog niet zo veel over gepraat, dus ik praat er ook nog niet zo makkelijk over’, sluit ze verontschuldigend af.

https://twitter.com/musicnewsfact/status/1029573130560262144

Steun

Nou Tay, je leest dit niet, maar je hoeft echt nergens sorry voor te zeggen als je het ons vraagt. Prachtig gesproken! En dat vond het publiek ook, als we dat applaus zo horen. Volgens People hielden sommige fans tijdens de toespraak ook briefjes van een dollar omhoog om hun steun te betuigen. Hoe mooi is dat?!

 

Lees ook: WAT JE MOET WETEN OVER DE RECHTSZAAK VAN TAYLOR SWIFT