icarly

Throwback Thursday: iCarly

‘Hey guys! Ik ben Carly en dit is Sam’, remember? Dit is hoe Carly van iCarly op Nickelodeon altijd haar vlogs begon. Je zou bijna kunnen zeggen dat zij de eerste YouTube influencer ever was! Deze maand is het precies zeven jaar geleden dat iCarly stopte (ik huil niet, jij huilt). Benieuwd hoe het nu met de cast gaat? Keep reading!

I know, you see…

Somehow the world will change for me… Ken je ‘m nog? Dit is de openingstune van iCarly en wij kunnen met trots zeggen dat wij ‘m volledig mee kunnen zingen. iCarly kwam in 2005 op tv en de laatste aflevering ever werd uitgezonden op 23 november 2012. De serie gaat over Carly Shay die met haar beste vriendin Sam Puckett bekend wordt door een video die hun vriend Freddie Benson per ongeluk op het internet zette. Carly maakt tijdens haar carrière als jonge vlogster de gekste en leukste dingen mee en wij konden niet stoppen met kijken.

Miranda Cosgrove (Carly)

Miranda (26) begon met reclames en kleine rolletjes in series. Ze werd pas écht bekend na haar rol als Meghan Parker in Drake & Josh bij Nickelodeon. Daarna kreeg ze haar eigen show we all know about: iCarly. Nadat iCarly stopte, is Miranda verder gegaan met kleine rollen in films en is ze ook stemmen gaan inspreken voor animatiefilms, zoals Despicable Me.

Toen:

iCarly

Nu:

Jennette McCurdy (Sam)

Toen Jennette (27) jong was, had ze al veel acteerervaring opgedaan. Vóór iCarly had ze onder andere rollen in CSI, The Penguins of Madagascar en Zoey 101. In 2005 won ze zelfs een Young Artist Award! In 2007 begon ze als Sam in iCarly, en na de show in 2012 was ze nog te bewonderen in Sam & Cat (samen met Ariana Grande!). Nu schrijft Jennette haar eigen series en maakt ze short films.

Toen:

Sam

Nu:

Nathan Kress (Freddie)

Nathan (27) begon toen hij vier jaar was al met acteren en modellenwerk. Vóór iCarly heeft hij voice acting gedaan en speelde hij in The Suite Life of Zack & Cody. Nu houdt Nathan zich rustig en werkt hij met verschillende goede doelen. Daarnaast is hij getrouwd met London Elise Kress en heeft hij een superschattig dochtertje. Cute!

Toen:

Freddie

Nu:

Jerry Trainor (Spencer)

Ook Jerry (42, ja écht) begon bij Nickelodeon met een rol in Drake & Josh. Na deze serie kreeg hij de rol Spencer – Carly’s crazy broer – in iCarly. Dit was tot 2012, waarna hij stemacteur werd, een band oprichtte en een album uitbracht met die band. Nu houdt Jerry zich vooral bezig met lieve honden en zijn vrienden.

Toen:

Spencer

Nu:

Noah Munck (Gibby)

Noah (23) kennen we allemaal als de shirtloze, rare vriend van Carly, Sam en Freddie: GIBBAAAAY. Voordat hij zijn rol in iCarly kreeg,  speelde hij in een aflevering van de serie All of Us. Nu speelt hij in de series The Goldbergs en Schooled en houdt hij zich een beetje buiten de media: hij heeft namelijk zelf geen Instagram.

Toen:

Gibby

Nu:

iPilot

Herinner jij je de allereerste aflevering van iCarly nog? Als je zin hebt in een beetje nostalgie, check dan vooral even deze trailer van de eerste aflevering van iCarly.

Titelsong

LEES OOK:

Beeld: Nickelodeon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen