YAS, amazing nieuws: Taylor Swift heeft haar rechtszaak gewonnen. Radiopresentator David Muller werd deze week schuldig bevonden aan aanranding, tijdens een meet & greet met de superster, die plaatsvond in 2014. 

Lees ook: wat je moet weten over de rechtszaak van Taylor Swift

Vorige week las je op CG! al dat Taylor haar aanrander, David, voor slechts $1 aanklaagde. Ze deed dit om een statement te maken. Vooral omdat ze begrijpt dat niet iedereen die slachtoffer is van ongewenste intimiteiten, het geld heeft om een rechtszaak aan te spannen. Na de uitspraak van de rechters, vertelde Tay het volgende:

‘Ik wil de jury en de rechters bedanken die voor mij – en voor alle andere slachtoffers van seksuele intimidatie, die zich niet gehoord voelen – gevochten hebben. Ik ben mij ervan bewust dat ik bevoorrecht ben. In het leven, de maatschappij en de mogelijkheden die ik heb om mezelf te verdedigen in een zaak als deze. Ik wil helpen andere slachtoffers ook een stem te geven. Daarom maak ik binnenkort donaties aan verschillende organisaties, die zich inzetten voor slachtoffers van seksuele intimidatie.’

De rechtszaken die David tegen Taylor en haar moeder aanspanden, werden allebei afgekeurd. David moet dus asap $1 aftikken aan de born to lead babe.

Truth is always the answer

Kort na de uitspraak dook Kesha op Twitter om haar steun te betuigen aan Tay. ‘Ik steun je altijd, maar nu al helemaal, en ik bewonder je kracht en moed. De waarheid is altijd het antwoord.’

Amen.

Lees ook: Austin Swift en Tammin Sursok gaan samen in een film spelen!

Fotografie: BrunoPress