fietsen

vanaf vandaag 95 euro boete voor Appen op de fiets

Het nieuws ging al een tijdje rond, maar vanaf vandaag krijg je een flinke boete wanneer je tijdens het fietsen je mobiel in je hand houdt.

95 euro boeten voor Appen op de fiets

Even kijken op Google Maps welke richting je op moet, je vriendin appen dat je onderweg bent of een leuke playlist aanzetten voor onderweg mag vanaf vandaag niet meer. Wanneer jij als fietser meer met je mobiel bezig bent dan met het verkeer, is de kans groot dat je een ongeluk veroorzaakt. Veel fietsers vinden deze nieuwe regel onzin en namen het krijgen van een boete niet zo serieus. Toch heeft de politie vandaag al een aantal boetes uitgeschreven en waarschuwen ze op socialmedia voor boetes.

Campagne

minister Van Nieuwenhuizen is een campagne begonnen om het gevaar van je mobiel gebruiken in het verkeer nog een keer goed duidelijk te maken en het verbod erop extra onder de aandacht te brengen. Minister Nieuwenhuizen benadrukt dat alle verkeersdeelnemers – dus ook fietsers – hun aandacht op de weg moeten houden en niet op het scherm van hun telefoon. De slogan van de campagne is: “Laat je telefoon lekker zitten en hou 95 euro in je zak”. En 95 euro is best veel geld, dus bewaar die leuke Insta caption voor bij je selfie maar voor thuis!

Naast mobiele telefoons zijn alle andere elektrische apparaten (tablets, camera’s, iPods etc.) ook verboden in het verkeer.

Wat vind jij van deze nieuwe wet? Laat het ons weten op Instagram @cosmogirl_nl.

LEES OOK: 

Beeld: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen