Vma

VMA’s 2020: red carpet looks, optredens en de awards

De uitreiking van de VMA’s 2020 vond voornamelijk online plaats (thank you 2020), maar als grote verrassing vonden er ook op verschillende locaties – die van te voren geheim werden gehouden – optredens van onder andere Lady Gaga, Arina Grande, Doja Cat en The Weeknd plaats. Wij geven je een recap van alles wat je gemist hebt van de VMA’s 2020.

VMA’s 2020

Een awardshow houden in een pandemie stond niet op de planning, maar zondagavond werden er in New York City tóch de MTV Video Music Awards uitgereikt met The Weeknd en Lady Gaga waren de grote winnaars van de avond. Helaas was er dit jaar geen uitgebreide show in het Barclays Center, maar dankzij de technologie van nu was het tóch mogelijk om artiesten op te laten treden op verschillende plekken. Zo trad BTS met hun nieuwe singe ‘Dynamite’ op in Zuid-Korea.

Awards

As we said, werden Lady Gaga en The Weeknd bedolven onder de awards. Bella Hadid mocht de prijzen uitreiken en Lady Gaga won vijf prijzen (artiest van het jaar, nummer van het jaar, beste samenwerking, de MTV Tricon Award en het beste camera werk) en haar ex, The Weeknd, pakte de allerbelangrijkste prijs van de avond: Hij kreeg voor Blinding Lights de prijs voor de beste muziekvideo van het jaar.

Justin Bieber en Ariana Grande wonnen de award voor beste video vanuit huis met hun nummer Stuck With U. Taylor Swift ontving de VMA in de categorie beste regie voor de videoclip van The Man. De award voor meest betrokken videoclip ging naar H.E.R. De Amerikaanse singer-songwriter won met I Can’t Breathe; een protestlied tegen politiegeweld ten opzichte van ongewapende zwarte mensen.

Optredens

Hoewel een groot deel van de show online werd gehouden, vonden er ook een aantal optredens plaats. Ariana Grande en Lady Gaga maakten met hun optreden van Rain on Me een statement over het dragen van mondkapjes. De twee zangeressen droegen tijdens hun performance namelijk mét mondkapjes.

Chadwick Boseman

Na het verdrietige nieuws dat de superheldenacteur, die bekend was als Black Panther, Chadwick Boseman op 43-jarige leeftijd aan darmkanker is overleden, werden de VMA’s aan hem opgedragen.

BLM

De show werd gepresenteerd door zangeres Keke Palmer. Keke Palmer stond ook stil bij de Black Lives Matter-beweging en de actrice benadrukte wat voor verbindende en helende kracht muziek hebben.

Red Carpet Looks

Wat zijn de VMA’s zonder red carpet looks? Dit jaar geen echte rode loper, maar de outfits waren AMAZING.

 

LEES OOK:

Beeld: ANP| Bron: Seventeen, Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen