Taylor Swift rechtszaak

Wat je moet weten over de rechtszaak van Taylor Swift

Het is all over the news, dus het kan je (bijna) niet ontgaan zijn dat Taylor Swift een rechtszaak heeft aangespannen tegen radiopresentator David Mueller en dat ze deze week bij de rechtbank moest verschijnen. We zetten even alles voor je op een rijtje.

  • De 27-jarige Shake it off-zangeres heeft Mueller aangeklaagd omdat hij ongevraagd in haar billen zou hebben geknepen.
  • De radiopresentator had Taylor eerst aangeklaagd, omdat zij de bazen van het radiostation waar hij werkte had ingelicht over het incident. Daarop werd hij ontslagen. Hij vond dat hij vals beschuldigd was (terwijl er foto’s van bestaan. Google maar eens op ‘Taylor Swift assault‘) en dat hij daardoor financieel ten onder ging.
  • Taylor reageerde daarop met deze tegenaanklacht, waarin ze hem beschuldigt van aanranding. Eerder had ze geen aangifte gedaan, omdat zij en haar moeder niet wilden dat het Taylors leven zou gaan beheersen. ‘Ik wilde niet dat ze er in elk interview over zou moeten praten. Dat ze moest leven met de eindeloze grappen van internettrolls. We wilden niet dat het openbaar werd, maar we wilden hem er ook niet mee weg laten komen’, vertelt moeder Andrea Swift volgens verschillende media.
  • De moeder van Taylor is getuige in de zaak. Woensdag legde ze een emotionele getuigenis af. In tranen vertelde ze wat haar dochter na het incident tegen haar zei: ‘ Ze was er kapot van dat ze hem nog had bedankt voor zijn komst. Als ouder vroeg ik me op dat moment af waarom ik haar heb geleerd altijd beleefd te blijven’, aldus Andrea.
  • Met de rechtszaak wil Taylor een statement te maken. Ze wil namelijk een voorbeeld zijn voor meiden en vrouwen die twijfelen om ‘zulke buitensporige en vernederende daden publiekelijk te herleven.’ Daarom eist ze ook geen grote schadevergoeding, maar een symbolisch bedrag van één dollar.

Lees ook: AUSTIN SWIFT EN TAMMIN SURSOK GAAN SAMEN IN EEN FILM SPELEN

 

Fotografie: Brunopress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen