kerstmis

Wat vinden Nederlanders nou echt van kerst?

Droom jij van een witte kerst? Uit een groot kerstonderzoek van Amazon blijkt onder andere dat meer dan de helft van de Nederlanders droomt van een witte wonderland tijdens kerst! Zouden we dit jaar dan eindelijk een witte kerst krijgen?

Witte kerst

In 2010 lag er een beetje sneeuw, maar de laatste échte witte kerst in Nederland was in 1981. Uit de enquête bleek dan ook dat de jongere generatie (18-34) nog nooit een witte kerst in hun leven hebben meegemaakt! Zij zijn dan ook precies degenen die de sneeuw het meest wensen (61%). De oudere generatie (65+) is iets minder enthousiast, daarvan hoopt slechts 35% op sneeuw tijdens Kerstmis.

De mooiste tijd van het jaar

Uit het onderzoek bleek ook dat kerst voor de meeste mensen draait om het samenzijn met familie en vrienden. Het ‘kerstgevoel’ geldt daarentegen niet voor iedereen: slechts 36% van alle Nederlanders vindt dat Kerstmis ‘de mooiste tijd van het jaar’ is. Nederlanders tussen de 18 en 34 jaar houden het meest van kerst (47%). De generatie tussen de 35 en 50 scoort het laagst: slechts 30% van hen houdt van Kerstmis.

Ultiem kerstgevoel

Welk woord vind jij dat het kerstgevoel het beste beschrijft? 73% van de Nederlanders vindt dat ‘gezellig’ het ultieme kerstgevoel omschrijft. De jongere generatie (18-34) vindt dat kerst hen een ‘warm’ gevoel geeft (66%). Ongeveer de helft vindt het versieren van het huis en de kerstboom bijdragen aan de kerstsfeer. Elkaar cadeautjes geven tijdens kerst staat op de 10e plaats.

Food

Wat is jouw favoriete food om te eten tijdens de kerstdagen? De all time favourite onder Nederlanders blijft gourmetten (31%) met familie en vrienden. Voor sommigen wordt zelfs de typisch Nederlandse stamppot gezien als het ultieme kerstdiner.

Kerst-lovers

Wie denk je dat er meer van kerst houdt: mannen of vrouwen? Yep, het onderzoek van Amazon toont ook aan dat vrouwen meer van de kerstsfeer houden dan mannen. Vrouwen houden ook meer van kersttradities, zoals naar kerstliedjes luisteren (45% vs. 26%), kerstfilms kijken (31% vs. 18%) en traditionele kerstkaarten te sturen (35% vs. 19%). De enige traditie die mannen wel belangrijker vinden is het kerstdiner (47% vs. 42%).

kerst

LEES OOK:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen