WhatsApp

WhatsApp heeft een nieuwe functie en die is nú beschikbaar!

‘s Avonds laat nog even op WhatsApp om je lover goodnight te wensen en vervolgens verblind worden door het felle, witte licht van je telefoon. Ondanks dat je scherm op de laagste brightness staat. Gelukkig kwam WhatsApp daarom met een nieuwe update waarbij dit geen probleem meer is!

Nieuwe functie WhatsApp

Deze week was er een update voor WhatsApp waarbij er eindelijk een donkere modus voor de app werd toegevoegd. Deze modus moet voorkomen dat je constant naar een ‘gloeilamp’ zit te staren wanneer het donker is en je nog even snel een Whatsappje moet versturen. De functie is voor zowel iPhone als Android beschikbaar. Wanneer dark mode geactiveerd is, zijn de dingen die normaal wit zijn zwart, de berichtjes zijn grijs en de tekst is wit.

Hoe zet je Dark Mode aan?

Simpel: als je jouw mobiel standaard al in dark mode hebt staan, neemt WhatsApp dat gewoon automatisch over na de nieuwe update. Maar ook voor de mensen die een verouderd besturingssysteem hebben, is de functie op de app beschikbaar. Zij moeten dan naar instellingen > chats > thema en kies dan voor ‘donker’.

Wist je ook dat WhatsApp een functie heeft waarmee je groepen kunt weigeren?

Waarom Dark Mode?

It’s no secret dat het licht van onze computers, tv’s en mobieltjes slecht zijn voor onze ogen en mind. De donkere modus zorgt er niet alleen voor dat we niet verblind worden, maar geeft onze ogen ook vooral meer rust. Het licht is minder fel en we hoeven daarom minder met onze ogen te knijpen.

De dark mode zorgt niet alleen dat we onze ogen sparen, maar bespaart ook de batterij!. Doordat je telefoon minder fel licht uitstraat, verbruikt ‘ie ook minder energie. Win-win!

Lees ook: Waarom je nooit gelijk op je telefoon moet kijken als je net wakker bent

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Bron: Girlz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen