Zac Efron kennen we natuurlijk allemaal als de stoere Troy Bolton met het gouden keeltje uit High School Musical. Maar in z’n nieuwe film speelt onze tienercrush wel een hele gewelddadige rol; die van seriemoordenaar Ted Bundy. Say What? De film heet Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile en vertelt de Bundy-zaak vanuit de ogen van zijn vriendin Liz (Lilly Collins).

De titel fits like a glove, de man vermoordde 35 (al vermoeden sommige mensen 100) jonge vrouwen. De kranten en journalen draaiden overuren, heel Amerika was in de ban van de handsome devil. Dat de crimineel nog steeds tot de verbeelding spreekt, blijkt uit de nieuwe Netflix-documentaire In Conversation with a killer, the Ted Bundy tapes. Wat daarna gebeurde was unexpected: in plaats van de bibbers, kregen een paar vrouwelijke kijkers vlinders in hun buik van Bundy, gaven ze toe op Twitter. Netflix stuurde een tweet de lucht in to remind us dat Bundy een seriemoordenaar was en vreselijke daden had begaan. ”Er zijn nog duizenden knappe mannen op de wereld die niet in de bak zitten vanwege een misdaad”, aldus Netflix.

Zac is een Handsome Devil

Nu bekend is dat Zac Efron in de huid van Bundy kruipt, zijn verschillende mensen not amused. Why? Zac zou te knap zijn en de seriemoordenaar presenteren als een sekssymbool. Vooral de abbs van Zac, die je kunt zien in de trailer, zouden een schande zijn en respectloos naar de slachtoffers. Eén van de slachtoffers (en overlevenden), Kathy Kleiner Rubin, van Bundy is iets minder hard over de film. Volgens haar is het belangrijk dat de seriemoordenaar wordt geportretteerd zoals hij was: een charmante, knappe man, en kunnen we iets van de film leren. Ze zegt: ”Ik hoop dat vrouwen meer bewust worden van hun omgeving. Hij had verschillende tactieken om vrouwen in zijn auto te krijgen. Als je het gevoel krijgt dat er iets niet klopt, luister dan naar je gut feeling.”

Kijk hier het interview van CosmoGirl! met Zac Efron.

Check hier 10x Zac Efron films die je dit weekend wil zien

LEES OOK: