bont gebanned cosmogirl Unsplash

10 Merken die bont hebben gebanned

We <3 flared, oversize, ruitjes en alles wat nu on trend is, maar er is een trend die onze absolute fave is: dat steeds meer merken fur-free gaan! Want wie ooit gezien of gehoord heeft hoe een bontkraag op je jas terechtkomt, wil nooit meer bont dragen. Gelukkig zijn steeds meer mensen zich hier bewust van en dus kiezen ook steeds meer merken ervoor om bont te bannen. Dit seizoen was het zelfs voor het eerst verboden bij London Fashion Week. Way to go! Hier is een overzicht van alle merken die voor fur-free kiezen.

 

Stella McCartney

Stella MacCartney was een van de eerste grote modehuizen dat koos voor vegan. Zelf zegt Stella in een podcast het als uitdaging te zien alles zo duurzaam mogelijk te doen. Niet alleen als het aankomt op het ontwerpen en produceren van kleding, maar ook bij het opzetten van een nieuwe winkel, bijvoorbeeld.

 

Chanel

Karl Lagerfeld zei eerder al eens zich niet te kunnen herinneren ooit bont te hebben gebruikt in zijn creaties, maar op 3 december liet Chanel weten helemaal geen exotic skins meer te gebruiken. Daarmee nemen ze een duidelijk standpunt in tegen animal cruelty. Toch gaan ze niet totally vegan, want leer wordt nog wel gebruikt, maar dan wel ‘in a more sustainable way.’

 

Burberry

Vlak voor hun show in september liet Burberry weten bont in de ban te doen. Marco Gobetti, CEO van Burberry, zei hierover tegen Business of Fashion: ‘Moderne luxe betekent maatschappelijk en milieuverantwoord zijn.’

 

Coach

In oktober liet Coach weten geen nerts, coyote, vos en konijn te gebruiken. Ze blijven wel werken met leer, schapenvacht en angora werken. Voor nu.

 

Versace

‘Fur? I’m out of that. I don’t want to kill animals to make fashion’, zei Donatella Versace tegen 1843 Magazine toen ze in maart aankondigde geen bont meer te gebruiken. Amen to that!

 

Michael Kors

Vorig jaar liet Michael Kors weten fur-free te gaan en dat zou nu, as we speak, helemaal doorgevoerd moeten zijn.

 

Jimmy Choo

Omdat Jimmy Choo is overgenomen door moederbedrijf Michael Kors, geldt het fur-free beleid ook hier.

 

Gucci

Voor een merk dat bekend staat om z’n granny-chic vibe (yep, inclusief oversized bontjassen en loafers met bontrandje) is fur-free gaan een flinke stap. Glad they did it anyway! Ze blijven de vibe natuurlijk wel houden, maar dan gewoon met meer sustainable alternatieven. We like.

 

Net-a-Porter & Yoox

Niet alleen ontwerpers, maar ook retailers kiezen ervoor om bont uit hun collecties te schrappen. Yoox Net-a-Porter Group liet in juni 2017 weten geen bont meer te verkopen.

 

H&M & Zara

No more mohair en dat soort fabrics voor H&M en Zara. Tegen Teen Vogue zei H&M: ‘Voor ons bij de H&M Group is het belangrijk dat dieren goed behandeld worden en daarom hebben we besloten geen angorawol (mohair) meer te gebruiken.’ In 2020 willen ze compleet mohair-free zijn.

 

Fotografie: Charisse Kenion/Unsplash. 

 

LEES OOK:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen