Shoppen

3x Items die populair zijn in coronatijden

Op 27 februari is het alweer een jaar geleden dat corona ook in Nederland zijn intrede deed. In dat jaar zaten zat feesten er niet meer in, werd gebarentolk Irma ontzettend populair nadat ze het woord ‘hamsteren’ zo geweldig vertaalde en zaten we allemaal vanuit huis in ellenlange zoomvergaderingen of digitale klaslokalen.

Ook konden we de strandtas wel in de kast laten, want op vakantie gingen de meeste mensen niet. Wat we wel deden, was online shoppen. Maar wat werd nou het meest verkocht?

Huispakken zijn niet aan te slepen

Toen we allemaal voor het eerst thuis kwamen te zitten en niet naar school of naar het werk gingen, konden we daar de positieve kanten nog wel van inzien. Als je toch de hele dag alleen maar in je eigen huis bent, dan kun je er bijvoorbeeld maar beter comfortabel bij lopen. Dat strakke jurkje of die mooie, maar niet zo lekker zittende, skinny jeans ziet toch niemand, dus wie houdt je tegen om de gehele lockdown in je huispak te wonen? Het is dan ook geen verrassing dat de verkoop van trainingspakken en huispakken flink toenam. Ook de modetrend Athleisure, wat eigenlijk zoveel betekent als overal rondlopen in sportkleding terwijl je niet sport, maar er wel hip en stoer uitziet, werd nog populairder dan ‘ie al was. Het voordeel van zulke heerlijk zittende kleding, is dat je je gelijk een stuk meer ontspannen voelt, gewoon in je eigen huis. Dan is het dus helemaal niet per se nodig om een weekendtas in te pakken voor een tripje naar een yoga retreat, want die kun je zo thuis ook wel creëren. 

Lekker wandelen met een nieuwe cowboysbag

Als er dan echt niks meer te doen is, alles gesloten of gecanceld is, gaan mensen massaal aan de wandel. Jong en oud trekt de wandelschoenen aan om het huis, en misschien ook wel elkaar, even te ontvluchten. Dat is eigenlijk een hele goede ontwikkeling, want wandelen is hartstikke gezond. Niet alleen voor je lichaam, maar vooral ook voor je geest. Het vermindert stress, we worden ontspannen, en ’s nachts slapen we er heerlijk door. Je kunt er echt een tripje van maken, door je eigen bammetjes mee te nemen en een thermosfles met thee of koffie. Dat draag je dan natuurlijk in een handige en comfortabele rugzak. Of het nou komt doordat mensen meer wandelen of niet, maar de rugzak is nog een beetje populairder geworden. Helemaal zo’n mooie, leren cowboysbag tas die wel een jaar of tien meekan, hangen mensen graag op hun rug. Rugzakken heb je natuurlijk in alle soorten en maten, en ook met verschillende prijskaartjes. Heb jij je oog laten vallen op eentje die best prijzig is? Wees dan slim, en wacht even op een leuke sale of social deal zodat je hem met korting op de kop kunt tikken.

Lust en lingerie in lockdown

Of we tijdens de pandemie nou meer of minder met elkaar het bed in duiken, daar zijn onderzoekers het niet helemaal over eens. Het ene onderzoek wijst uit dat het wel zo is, terwijl uit andere onderzoeken weer het tegenovergestelde komt. Voor allebei valt natuurlijk wat te zeggen. Aan de ene kant zijn we veel meer samen thuis en ben je vaker in de gelegenheid om dan ook van elkaar te genieten, maar tegelijkertijd is het ook een nadeel dat we zoveel bij elkaar op de lip zitten, want het geeft ook extra irritaties. Voor de meeste singles is hun seksleven tijdens deze pandemie volkomen tot stilstand gekomen. Het valt daarbij wel op dat de verkoop van zowel lingerie als van seksspeeltjes omhoog is gegaan. Of ze dan ook daadwerkelijk meer gebruikt worden, is dus maar de vraag. 

*Ingezonden artikel

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen