gedachten-lenteweer

4x gedachten die je hebt als het eindelijk lenteweer wordt

Het is eindelijk echt lenteweer! En dat brengt natuurlijk een paar typische gedachten mee die je waarschijnlijk ieder jaar hebt als het weer lente begint te worden… Wedden? We hebben er een paar op een rijtje gezet, welke herken jij?

1. “Eindelijk geen dikke winterjas meer aan!”

Yes, het wordt warmer en dat betekent dat je eindelijk geen dikke winterjas meer aan hoeft die je toffe outfit bedekt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet blij bent met je winterjas, maar het is wel echt fijn dat je jouw zorgvuldig uitgekozen outfits eindelijk weer goed kan zien. Kom maar op met die leren jacks, spijkerjasjes en dunnere jacks!

2. “Hm, hoeveel lagen moet ik aan vandaag?”

Tja, die overgang tussen winter en lente kan soms best lastig zijn. De ene dag is het bloedheet, de andere dag is het ineens weer ijskoud… Hoeveel lagen moet je in hemelsnaam aan vandaag? Gelukkig heb je een groot voordeel met laagjes: je kan er altijd een (of zelfs) twee uittrekken als je het te warm krijgt. Beter te veel laagjes dan te weinig, dus!

3. “Ik wil eigenlijk nog geen afstand doen van mijn sjaal…”

Het blijft toch altijd weer wennen als je een hele winter lang met een warme sjaal om je nek hebt gelopen om hem weer af te moeten doen in de lente. Nu kan je er natuurlijk ook voor kiezen om in de lente nog een wat dunner sjaaltje (bijvoorbeeld van zijde) te dragen, dan is de overgang wat minder groot. Hoef je niet gelijk je sjaals in de kast te gooien…

4. “Mag ik mijn zomerjurkjes al aan?”

Zodra de eerste zonnestralen doorkomen, zijn we geneigd om gelijk ons nog wat zomerser te kleden. Je kan niet wachten tot je jouw zomerjurkjes weer aan kan, are we right?! En terecht ook, want van zomerkleding word je nu eenmaal altijd heel blij, vind je ook niet? Wij kunnen stiekem ook niet wachten…

Beeld: Anna Blazhuk, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen