kledingkast

5 redenen om vaker vintage clothes te shoppen

Wil jij jouw kledingkast aanvullen met wat toffe items? Heb je er weleens over nagedacht om vintage kleding te shoppen? Er zijn namelijk een heleboel goede redenen om vintage te shoppen in plaats van high street kleding te scoren. Lees je mee?

1. Je helpt het milieu ermee

Door niet alleen maar nieuwe kleding te kopen, maar ook eens in tweedehandszaken te snuffelen naar vintage kleding, help je het milieu een handje. Door minder nieuwe kleding te kopen kunnen we met z’n allen ervoor zorgen dat er minder kleding geproduceerd hoeft te worden, waardoor er minder milieuschade wordt aangericht.

2. Je helpt small shop owners ermee

In plaats van nieuwe items te kopen bij grote modeketens kan je ook kleine winkeleigenaren helpen door in hun shops tweedehands kleding te shoppen. Zeg nou eerlijk: geef je liever 7 euro uit aan een shirtje bij de H&M of Zara of geef je die 7 euro liever aan een behulpzame shopowner die je een top met een verhaal kan meegeven? Wij zouden het wel weten!

3. Je kan op je budget letten

Natuurlijk zijn er ook bijzondere vintage items die echt schreeuwend duur zijn, maar vintage shoppen is vaak juist heel fijn omdat je leuke kleding kan scoren voor een fijn prijsje. Tweedehands kleding is immers vaak wat goedkoper dan nieuwe kleding en vaak in veel betere staat dan je in eerste instantie misschien zou denken als je aan vintage kleding denkt. Heb je niet zo’n groot budget? Dan zou je best goed kunnen slagen in een vintage shop!

4. Je scoort items die weinig anderen hebben

Wanneer je regelmatig shopt bij grote fashionketens is de kans natuurlijk heel groot dat je anderen zal tegenkomen die hetzelfde dragen als jij. En als je dat niet erg vindt, is dat natuurlijk helemaal prima! Ook met items die in zijn kan je nog steeds een volledig eigen stijl creëren. Maar als je het juist leuk vindt om niet hetzelfde te dragen als anderen doen, is het juist heel tof om vintage items te scoren! Vaak zijn er niet veel van over en hebben ze iets unieks, wat ze perfect maakt om jezelf mee te onderscheiden. Klinkt goed, toch?

5. Je ziet er fantastisch uit!

Vintage items zijn vaak echt super tof en geven jou dus echt een unieke look! Combineer ze met jouw eigen onmisbare items – denk aan een goede spijkerbroek, een elegant jurkje of misschien een tof accessoire – en jij kan een look voor jezelf creëren waar je een toon mee kan zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen