kledingkast

5x Tips voor een opgeruimde kledingkast

We kennen allemaal wel dat moment wanneer je voor je overvolle kledingkast staat en denkt ‘ik heb niets om aan te trekken’. Vooral nu de zomer langzamerhand steeds dichterbij komt, kunnen de winterjassen eindelijk worden ingeruild voor wat zomerjurkjes. Wij delen met jou 5 tips om je kledingkast een opknapbeurt te geven én hoe je deze ook georganiseerd houdt.

Sorteer je kleding

Haal alles uit je kledingkast en ga per item na of je het nog past, leuk vindt en ook daadwerkelijk draagt. De kleding waarbij dit niet van toepassing is, kun je weggooien of aan een goed doel doneren. Sorteer ook je kleding op winter- en zomerkleding en hang alleen items terug in je kast die je dit seizoen kunt dragen.

Wil je een hele nieuwe garderobe en wat nieuwe printjes aanschaffen? Doe dan deze quiz om erachter te komen welk printje het beste bij jou past!

Maak je kast grondig schoon

Dit wordt vaak overgeslagen wanneer je bezig bent met het opruimen van je kamer. Haal een stofzuiger door je kast heen en ga er daarna langs met een sopje, zodat alles weer fris en fruitig ruikt.

Sorteer je kast op kleur

Blauw bij blauw en wit bij wit; zo houd je de inhoud van je kledingkast lekker georganiseerd. Een echte win-win situatie, want je kast ziet er netjes uit én je zult veel sneller een passende outfit bij elkaar vinden als je ‘s morgens weer eens te laat bent opgestaan.

Maak gebruik van opberg gadgets

Opbergdozen, haken, mandjes… the list goes on and on. Deze gadgets maken het organiseren van je kledingkast een stuk makkelijker. Stop bijvoorbeeld je ondergoed in een mandje, en hang je riemen en kettingen op aan haakjes. Goede winkels hiervoor zijn bijvoorbeeld de HEMA, IKEA, Xenos of Action!

Houd je kast netjes

Dit is misschien nog wel het moeilijkst om op te volgen van allemaal, want ook wij hebben daar niet veel tijd voor. Vooral het moment dat je niet weet wat je aan moet, alles uit je kast haalt en het vervolgens op je bed, vloer of ‘de stoel’ beland en je weer helemaal opnieuw kunt beginnen. Probeer om elk seizoen je kleding te sorteren op wat je wel en niet draagt, zodat je niet steeds kleding tegenkomt waar je niets mee kunt. Haal dan gelijk weer even de stofzuiger en een sopje erdoor heen.

Voilà, jouw kledingkast is weer up-to-date én je hebt extra ruimte om je kledingkast te vullen met de nieuwe zomercollectie van H&M X Stranger Things én de nieuwe kleurrijke collectie van Boohoo!

LEES OOK: 

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen