We all know, dat we veel te snel beslissingen maken. Om het beste uit je shoppingday te halen, verzamelde CG! de vijf beste tips om vintage te shoppen.

Think about it

Dat roze topje is gewoon té mooi om te laten liggen en vooral voor dat prijsje! Namelijk €5 als je er twee koopt is het zelfs maar €3 per top. Sounds like the best deal ever, maar is dat wel echt zo? Bedenk voordat je helemaal losgaat met het inslaan van kleding of je het wel echt nodig hebt. De perfecte check is om drie gelegenheden te bedenken waar je dit item aan gaat hebben. Kun je er maar twee bedenken? Leave it there!

 

Miskoop

Check voordat je naar de kassa loopt al je items even op gaatjes en vlekken. Niemand wil met een miskoop thuiskomen. Lets be honest: ga je het echt zelf repareren?

 

Maten

De maat in oude kleding klopt vaak niet met de kleding van nu. Pak een item en schat of je erin past. Wees niet bang om een maat groter of kleiner te nemen. Het geheim van de perfecte outfit is namelijk: size doesn’t matter.

 

Stijl het

Wees eerlijk. Op een hanger ziet vintage kleding er vaak oud en niet zo mooi uit. Probeer verschillende setjes te maken door middel van accessoires en maak ook gebruik van laagjes. Een jasje kan net het verschil maken.

 

Timing

Voor markten geldt: kom fashionably late. Aan het einde van de dag willen de verkopers graag van hun spullen af. No way dat ze al die spullen weer mee naar huis willen sjouwen. Dat leuke jasje scoor jij nu voor de helft van de prijs. Héél soms heb je het geluk dat je het zelfs gratis mee naar huis mag nemen.

 

Lees ook: WIN: 5x Craft Blue Bag van Valentino Handbags