tips-meer-kleur-outfit

6 manieren om meer kleur in je outfits te dragen

Draag jij veel outfits met neutrale kleuren en zou je weleens wat meer kleur aan je outfits willen toevoegen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Look no further: met deze 6 tips kan je op een simpele manier meer kleur in je outfits brengen op een manier die bij jou past. Durf jij het aan?

1. Kies een kleur die bij je past

Je kan jezelf wel gaan dwingen om meer kleur te gaan dragen, maar zolang je niet een kleur kiest die bij je past, ga je je niet goed voelen in je nieuwe outfit. Zorg er daarom altijd voor dat je een kleur vindt die bij je past, of dat nu een hele felle of juist een pasteltint is. Zo draag je dat item namelijk met veel meer plezier!

2. Probeer unieke combinaties te maken

We snappen dat het best lastig kan zijn om een kleurrijke outfit te dragen als je normaal gesproken niet veel kleur draagt. Probeer daarom eerst eens wat kleuren bij elkaar te leggen om te kijken of ze matchen. Vaak zie je dan al snel of een combinatie die in je hoofd werkte dat in het echt ook zal doen én kom je erachter dat je best unieke kleurencombi’s ook voor je kan laten werken. Echt waar!

3. Leer prints te combineren

Niet alleen kleurtjes kan je met elkaar combineren, ook prints kan je goed op elkaar dragen als je ze goed stylet. Denk aan een panterprintje in combinatie met een stippenprint, een kanten top in combinatie met een gestreepte broek, noem het maar op. Ook hier geldt weer: oefening baart kunst. Je kan natuurlijk ook altijd je vriendinnen om advies vragen!

4. Gebruik toffe accessoires

Je hoeft natuurlijk niet per se alleen kleur te dragen in je kleding, ook je accessoires kunnen je outfit een kleurboost geven. Denk bijvoorbeeld aan een gekleurde tas, een leuk sjaaltje, een hippe hoofdband of misschien wel leuk gelakte nagels? Zo kan je een relatief neutrale outfit alsnog een kleurrijke touch geven – subtiel en vrolijk tegelijk!

5. Kies een statement item uit

Je hoeft natuurlijk niet gelijk alle kleuren van de regenboog in je hele outfit terug te laten komen, je kan er natuurlijk ook voor kiezen om allemaal neutrale items te dragen en daar één gekleurd item bij te dragen. Een rood leren jasje of een gele broek, bijvoorbeeld. Zo hoef je niet gelijk een enorme verandering bij jezelf aan te brengen!

6. Maak het zo gek als je zelf wilt!

Er zijn geen geschreven regels voor wat je wel of niet mag met kleur. Natuurlijk kan je zelf ook wel zien dat sommige kleurtjes nu eenmaal niet zo lekker matchen, maar over het algemeen kan je het zo gek maken als je zelf wil. Wil je voor lekker opvallend gaan? Combineer dan meerdere kleuren met elkaar in zowel je kleding als je accessoires. Wil je juist subtiel kleur toevoegen? Kies er dan voor één item in een (felle) kleur te dragen. Kortom: doe waar jij je prettig bij voelt!

LEES OOK:

 

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen