handige-hacks-thrift-shoppen

6x handige hacks voor als je gaat thriftshoppen

Overweeg jij al een tijdje om tweedehandswinkels af te struinen naar bijzondere vintage items die je kan dragen of misschien wel kan doorverkopen? Dan wil je deze handige hacks sowieso toepassen! Deze gaan het thriftshoppen nog leuker maken en zorgen ervoor dat je sneller toffe items scoort!


1. Neem een meetlint mee

Neem altijd (ja, echt al-tijd) een meetlint mee als je gaat shoppen. Zeker als je naar jeans en broeken gaat kijken, kan het heel handig zijn om een meetlint op zak te hebben. Daarmee kan je namelijk opmeten of de broek die hebt gevonden een hoge taille heeft of juist wat lager uitvalt. Zo kan je precies inschatten of het model matcht met waar jij naar op zoek bent – hoe handig?! Meet vanaf het kruis tot bovenaan de broekband om te zien hoe hoog de broek ongeveer zal komen als je hem aantrekt.

2. Kijk ook op andere afdelingen

Als je gaat thrift shoppen is het absoluut de moeite waard om eens op andere afdelingen te kijken dan alleen de standaard damesafdeling. Zeker als je een fan bent van oversized tees en sweaters is het een goed idee om de mannenafdeling af te struinen. Ook kan je daar vaak goed scoren als het gaat om jeans; ga op zoek naar de kleinste mannenmaten voor de beste fit! Een andere afdeling die je niet over het hoofd moet zien is de kinderafdeling. Zeker als je zelf een kleine damesmaat draagt is de kans groot dat je wat leuke items kan scoren in de kindersectie met de grootste maten. Ook de lingerieafdeling kan een goed idee zijn, bijvoorbeeld voor mooie slipdresses.

3. Investeer in elastiek

Oké, je hebt een super toffe broek gescoord tijdens het thriftshoppen, maar hij is eigenlijk te wijd je in je taille. No worries, je kan dit op een simpele manier oplossen. En het mooiste? Je hebt er geen naaimachine voor nodig! Het enige wat je nodig hebt is een (textiel)schaar, een stuk elastiek, naald en draad en twee veiligheidsspelden.

Zo doe je het: Neem je broek en controleer of de broekband uit een dubbele laag bestaat (wat meestal het geval is, vooral met jeans). Knip aan de binnenkant van de broekband, dicht bij je gulp, een klein gaatje aan beide kanten naast de gulp. Neem een stuk elastiek en meet dit af op je taille op de hoogte waar je de broek zal dragen. Maak een veiligheidsspeld vast aan een van de uiteinden van het elastiek en trek hiermee het elastiek door de band van je broek heen. Trek de broek aan en trek het elastiek strak totdat je de fit hebt die je zoekt en zet het elastiek tijdelijk vast met de veiligheidsspelden. Nu kan je de broek uitdoen en het elastiek vastzetten met naald en draad. Voilà: een broek die perfect aansluit!

4. Koop textiellijm

Ben je geen heldin op de naaimachine of heb je er geen in huis? Geen stress: je kan je geshopte items heel makkelijk op maat maken met textiellijm! Zo kan je t-shirts en tops die te lang zijn makkelijk croppen door er stukken vanaf te knippen en de onderkant om te slaan en vast te lijmen. Ook kan je broeken natuurlijk inkorten door dezelfde truc te gebruiken! En ook voor het customizen kan je de lijm goed gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een extra hemline of het vervangen van de broekzakken door zakken met een andere textuur. Wees creatief!

5. Buiten the box denken

Wanneer je op zoek gaat naar tweedehands kleding kan je het beste buiten de box denken. Schrijf een item niet gelijk af als het niet de juiste maat is of de juiste fit heeft, maar denk na over hoe je dit item misschien wel kan omtoveren tot een pareltje. Kijk daarbij ook naar de investering: hoeveel kost het item en hoeveel gaat het je kosten om het zo te vermaken dat je het item kan dragen. Is het de investering waard of gaat het je weinig kosten? Dan zeggen wij: thriftshoppen maar!

6. Vergeet niet te wassen

Laten we niet vergeten dat de items die je hebt gevonden tijdens het thriftshoppen oorspronkelijk van iemand anders waren en daarna in de kledingrekken hebben gehangen tussen andere tweedehands kleding. Zorg dus dat je altijd eerst de kleding wast voordat je de items gaat dragen! Ben je van plan om de jeans die je gescoord hebt in te korten of er scheuren in te knippen? Wacht dan met wassen tot nadat je de aanpassingen hebt gemaakt, want het wassen kan ervoor zorgen dat de scheuren en afgeknipte pijpen er nog authentieker uit gaan zien.

LEES OOK:

 

 

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen