Eerlijk is eerlijk. Het is soms best moeilijk om een echte en een fake versie van elkaar te onderscheiden. Een designer bag vintage shoppen klinkt als een goed plan, maar 5000 euro neer leggen voor een fake versie is echt een no-go. Hier een aantal tips om een fake versie te onderscheiden van the real deal.

Typografie

Een echte designer bag móét gewoon perfect zijn. Een tas met een schrijffout zullen ze never nooit verkopen. Vooral bij Chanel tassen wordt de ‘CC’ vervangen door ‘OO’ en bij off-white wordt er vaak gebruik gemaakt van een ander lettertype.

 

Labels

Check altijd het label. Staat er bijvoorbeeld: made in China? Then you better leave it there.

 

Wees realistisch

Is de tas super cheap? Rethink. Voor 25 euro is er echt geen Chloé tas te koop…

 

Authenticiteitskaart

Elke, maar dan ook echt elke designer bag heeft een bewijs van echtheid. Check voordat je de tas koopt even of er een kaart bij zit. Maar let op, dit betekent niet automatisch dat de kaart echt is. Een Chanel of Balenciaga tas heeft ook altijd een uniek serienummer. Staan er meerdere tassen? Kijk dan gewoon even of de serienummers verschillen.

 

Hardware

Test je future designer bag alvast in een officiële winkel. Zo weet je precies wat de look is en hoe zwaar de tas is. De ene rits goud en de ander zilver? Grote kans dat je te maken hebt met een fake versie van jouw favoriete designer bag.

 

Lees ook: 4x Wat je moet weten voor je online gaat shoppen