Film1

7 films/series voor als je fashion inspo nodig hebt

Vind jij het leuk om outfits te dragen die nét even anders zijn dan anders, maar weet je niet waar je je inspiratie op het moment vandaan moet halen? Dan moet je écht deze films en series kijken! True, je zou misschien niet alle outfits direct dragen, maar het zet in ieder geval de radartjes in jouw fashion brein weer aan het werk…

1. The Devil Wears Prada (2008)

Tja, deze moest natuurlijk wel op nummer één komen… In deze heerlijke film gaat Andy (Anne Hathaway) als personal assistent voor Miranda (Meryl Streep) werken bij het bekendste fashion magazine van New York. En dat brengt natuurlijk de nodige uitdagingen én fantastische outfits met zich mee!

2. Gossip Girl (2007-2012)

Ook deze mocht natuurlijk niet in het rijtje ontbreken… In Gossip Girl volg je de extravagante levens van een groepje tieners die in de Upper East Side van New York wonen. En ja, zij dragen dan ook een heleboel verschillende outfits in deze serie. De een nog geweldiger dan de ander (oké, misschien ook een paar die je niet zo snel zou dragen…)! Hij biedt je in ieder geval genoeg inspiratie, that’s for sure…

3. Girlboss (2017)

Kende je deze serie al? Dit is de verfilming van het bekende boek #Girlboss van Sofia Amoruso, de oprichtster van platform in tweedehandskleding Nasty Gal. Deze serie vertelt haar verhaal, met de nodige uitdagingen en obstakels. En natuurlijk fashion! Van de vintage items die ze verkoopt tot de unieke items die ze zelf draagt, er komt genoeg voorbij om jouw fashion sense weer flink te triggeren.

4. Mr. Selfridge (2013 – 2016)

Oké, het is misschien geen hedendaagse fashion, maar wanneer je naar Mr. Selfridge kijkt, moet je wel inspiratie krijgen… Deze serie speelt zich af in de jaren 1900-1930 en de kleding is dan ook echt alsof je een ander tijdperk in stapt. De prachtige kleding geeft ons in ieder geval weer genoeg inspiratie voor bijvoorbeeld een leuke feestoutfit!

5. Sweet Magnolias (2020- )

Van country chic naar fashionable office wear, in de serie Sweet Magnolias komt alles voorbij. Deze serie helpt je echt de minimalistische en understated outfit te waarderen: geen enorme poespas, maar wel sierlijke, klassieke items met een mooie kwaliteit. En de serie zelf is ook écht genieten, trust us…

6. Sex and the City: The Movie (2008)

Ook deze had je vast wel in dit rijtje verwacht… Alleen de serie Sex and the City stond al bekend om de iconische outfits, maar ook in de film kan je weer je ogen uitkijken. Plus, de outfits in de film zijn nét iets moderner dan die uit de serie, aangezien er een flink aantal jaar tussen de opnames in zit. Maar ach, alles wat ooit in is geweest komt weer terug toch?

7. Crazy Rich Asians (2018)

Wat gebeurt er wanneer je het verhaal gaat vertellen van de upper class en hun avonturen in het prachtige Singapore? Precies: dan krijg je een hele stroom aan classy, chique en modieuze outfits! True, je zou ze misschien niet in je dagelijkse leven dragen, maar ze geven je wel weer flink wat inspiratie om nét iets anders naar je eigen kledingkast te kijken, right?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen