thriftshop

7x De leukste thriftshops!

Hou je wel van winkelen, maar wordt telkens met de mode meegaan voor jou een beetje onbetaalbaar? Dan zijn deze tweedehands winkeltjes zeker de moeite waard om er een kijkje te nemen!

Vrijmarkten en Rommelmarkten

Deze thriftshop optie is misschien het meest voor de hand liggend; de rommelmarkt. Je kunt hier denken aan oranje tompoezen en Nederlandse vlaggetjes, maar wist je dat in Nederland zich de grootste vlooienmarkt van Europa bevindt? En die is nog eens superhip ook; De IJhallen. Hier vind je voor elk budget superleuke items om de inhoud van je kledingkast mee op te vrolijken! Elke maand staat er een weekend lang ruim 750 kraampjes op het NDSM-werf in Amsterdam. Grote kans dat je hier slaagt met heel wat tweedehands pareltjes!

Vintage per kilo

Ben je meer van de vintage die waaay back gaat en hoef je geen H&M bloesje uit de wintercollectie van 2018? Dan is de Vintage per Kilo shop misschien iets voor jou! Voor één kilo kleding en/of accessoire(s) betaal je 18 euro. Om op de hoogte te blijven van de Vintage Kilo sales kun je het beste hun FB-pagina in de gaten houden!

Blogger Sale

Ben je jaloers op de stijl van influencer Lynn Quanjel of wil je heel graag dat ene jurkje maar is ‘ie uitverkocht? Houd dan de Insta van je favo Instagrammer in de gaten, want zij verkopen hun (ongedragen) kleding vaker dan je denkt! Denk aan kleding die ze niet meer passen, nooit aantrekken of om een andere reden in de kast blijft liggen. Voor een mooi prijsje kun je zo dat gewilde topje of rokje overnemen én je fave heeft het ook gedragen. Zo weet je zeker dat het een hot item is!

Online shops

Een andere manier om aan tweedehands kleding te komen is de online thriftshop United Wardrobe. Hier verkopen honderden Influencers – en ook niet-influencers – hun kleding voor wie maar wil.  Voor leuke sieraadjes kun je ook kijken op Etsy, en je kunt natuurlijk ook kleding en accessoires vinden op Marktplaats. Super easy om vanaf je ligbedje te doen; zonnen en shoppen at the same time!

Influencer Mailili Sasabone gaf CG! ook tips voor het vinden van het perfecte designer item!

Family Affair

Heb je geen zin om naar de stad te gaan en moest je toch nog langs je moeder/oma/tante/zusje? Meestal hebben je familieleden de coolste items in hun kasten hangen. Wat dacht je van het nineties cut-out jurkje van je hippe tante?

Designer

Heb jij bij een filmster een tas uit de golden age gezien die je móét hebben? Big change dat je een broertje of zusje van die tas vindt op designer vintage websites. Bekende sites zijn: Rebelle.com, Designer-Vintage.com, EtoileLuxuryvintage.com of Thenextcloset.com. Natuurlijk is het nog steeds een shocker voor je portemonnee, maar het is wel iets betaalbaarder dan een brand new exemplaar.

De kledingbibliotheek

De meest groene optie ever is kleding lenen. Lenen? ja, lenen! Bij kledingbibliotheek Lena-library in Amsterdam en Priester in Den Haag doe je dit! Je leent tweedehandskleding of kan jouw kleding omruilen. Vind je jouw vondst echt een pareltje? Dan kun je deze gewoon aanschaffen. Bye, bye miskopen!

LEES OOK

Beeld: Instagram @lena_libary

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen