Vintage

Dit zijn de 7 leukste vintage winkels in Amsterdam

Niets is fijner dan even lekker een dagje winkelen met je friends in bijvoorbeeld Amsterdam. Naast alle toffe winkels in de Kalverstraat, zijn er ook een hoop leuke vintage winkels! Hier kun je unieke kledingitems vinden en het is ook nog eens goed voor de wereld en je portemonnee. We hebben de leukste vintage winkels van Amsterdam op een rijtje gezet.

7x De leukste vintage winkels in Amsterdam

1. Thrift Shop
Op het eerste oog lijkt het misschien niet op een vintage winkel zoals de rest in Amsterdam. Dit komt misschien omdat deze winkel ook veel merkkleding verkoopt. Denk aan: Chanel, Gucci en Alexander Wang. Dat wil je toch meteen in je kast hangen?

Adres: Albert Cuypstraat 187, 1073 BD in Amsterdam

2. Episode 
Episode is een belangrijke winkel onder de vintage winkels. Ze zitten ook in Antwerpen en pas net in Utrecht. In al hun winkels vind je de mooiste vintage kleding en daar zit zeker wel wat voor jou tussen! Zo kun je hier genoeg Levi’s broeken vinden in alle soorten en maten. Episode is op verschillende plekken in Amsterdam te vinden.

Lees hier 5x tips voor vintage items van Mailili

Adres:
Nieuw Spiegelstraat 37H, 1017 DC Amsterdam
Berenstraat 1, 1016 GG Amsterdam
Waterlooplein 1, 1011 NV Amsterdam
Spuistraat 96, 1012 TZ Amsterdam

3. Rumors Vintage & Design 
De tofste items showen ze al op Instagram en daardoor kun je meteen zien wat ze allemaal in huis hebben. Dat is wel handig, want vintage winkels hebben zó veel items, dat je soms niet weet waar je zoeken moet!

Adres: Haarlemmerstraat 29&99, 1013 EM Amsterdam

4. I Love Vintage 
voor iedereen die fan is van de 20’s, 50’s en 60’s zit op het juist adres bij I love Vintage. Woon je ver bij Amsterdam vandaan? Dan zou je ook een kijkje op hun webshop kunnen nemen.

Adres: Prinsengracht 201, 1015 DT Amsterdam

Met deze tips word je een pro in vintage shoppen

5.The Next Closet
Op zoek naar de mooiste designerkleding voor een mooi prijsje? Dan zou je zeker een kijkje moeten nemen bij The Next Closet. Hier heb je ook het geluk dat als je geen tijd hebt om langs te gaan, je ook online kunt shoppen bij deze winkel. Van Chanel tot Ganni: alles krijgt hier een tweede leven.

6. Marbles Vintage
Ook hier kun je altijd terecht voor de mooiste vintage items. Er wordt altijd goed gekeken naar wat wel en wat niet in de winkel komt. Wedden dat je met een nieuwe look de winkel verlaat?

Adres:
Staalstraat 30, 1011 JM Amsterdam
Ferdinand Bolstraat 28, 1072 LK Amsterdam
Haarlemmerdijk 64, 1013 JE Amsterdam

7. IJ-Hallen 
De grootste vlooienmarkt vindt sowieso één keer per week plaats in de IJhallen. Heb je zelf nog kleding liggen wat je niet draagt? Dan kan je jezelf aanmelden en daar een dagje staan.

Adres: T.T Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam

LEES OOK: 

Beeld: GettyImages 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen