Kleuren

Dit zijn de beste outfitkleuren voor jouw kleurtype

Wist je dat iedereen een eigen kleurtype heeft? Op basis van dat kleurtype kan je precies zien welke kleuren je wel goed staan en welke kleuren je beter kan vermijden. Wij leggen je in dit artikel precies uit welke kleuren bij jouw kleurtype passen!

Jouw kleurtype vaststellen

Voordat je kan zien welke kleuren bij jou passen, moet je eerst je kleurtype vaststellen. Begin daarbij met het kijken naar de ondertoon van je huid. Heb je een koele of juist een warme ondertoon? Je kan dat vaak zien aan de gloed van je huid (is die wat koeler/roder of juist warmer/geler) of aan de kleur van je aderen; als je aderen blauw zijn, heb je een koele ondertoon, maar als ze groen zijn, heb je een warme ondertoon.

Vervolgens is het handig om te kijken naar de kleur van je haar en je ogen. Wanneer je een lichte haarkleur en lichte ogen hebt, dan heb je een zogeheten ‘lichte’ tint. Heb je juist donker haar en donkere ogen? Dan heb je een ‘diepe’ tint.

Jouw kleurtype is de combinatie van jouw ondertoon en de tint die je hebt. Heb je vastgesteld welke combinatie je hebt? Dan kan je nu je kleurtype vaststellen!

Lente (warme ondertoon + lichte tint)

Als jij een warme ondertoon hebt en een lichte tint, is jouw kleurtype ‘Lente’. Als lentetype kan jij het beste lichte kleuren dragen met een warme teint, zoals verschillende pastelkleuren die nét iets dieper zijn. Kleuren die jij het beste kan vermijden zijn koele kleuren zoals zwart en zilver, je kan dan ook het beste goudkleurige sieraden dragen. Daardoor komt de warmte van je huid namelijk nog beter naar voren! Ook felle kleuren, zoals felrood, -geel en blauw passen niet heel goed bij jouw kleurenprofiel.

Kleurenpaspoort Lente 300x300 1

Zomer (koele ondertoon + lichte tint)

Heb jij een koele ondertoon en een lichte tint? Dan past het ‘Zomer’-kleurtype het beste bij jou. Als zomertype kan je het beste kiezen voor kleuren met een koele teint en een wat gedempt effect, zoals grijstinten, zachte groene tinten, fuchsia en lichtblauw. Kleuren die je flets maken zijn aardetinten en goudtinten, waardoor je dus ook beter zilveren sieraden kan dragen. Je hebt relatief licht haar en lichte ogen, die door deze kleuren nog meer gaan spreken, trust us!

Kleurenpaspoort Zomer 300x300

Herfst (warme ondertoon + diepe tint)

Met jouw warme ondertoon en diepe tint ben jij duidelijk een ‘Herfst’-kleurtype. Het herfsttype straalt het meest in warme, aardse kleuren, zoals olijfgroen, roestbruin en okergeel. Ook beige en bordeauxrood staan je goed, zeker in combinatie met gouden sieraden die jou een bronzing effect geven. Kleuren die jij beter kan vermijden zijn hele felle kleuren en lichte pastelkleuren, maar ook zwart doet je niet veel goeds.

Kleurenpaspoort Herfst 300x300

Winter (koele ondertoon + diepe tint)

Als jij een koele ondertoon en een diepe tint hebt, is jouw kleurtype ‘Winter’. Het wintertype komt het meest tot zijn recht met felle kleuren, zoals blauw, geel, rood en roze. Ook zwart staat je vaak goed; dit soort harde kleuren laten jouw donkere looks beter naar voren komen. Kleuren die jij beter kan vermijden zijn zachte pastelkleuren, want die geven je een grauwe look. Ook aardetinten halen jou niet bepaald op, die zijn te warm voor bij jouw kleurtype. Je kan daarom ook het beste zilveren sieraden dragen, die zorgen ervoor dat jij gaat shinen!

Kleurenpaspoort Winter 300x300

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen