Edelstenen

Dit zijn de mooiste edelstenen voor in je sieraden

Wil je je outfit upspicen? Doe dat dan met behulp van edelstenen! Deze gekleurde steentjes kunnen overal in verwerkt worden, zoals oorbellen en kettingen. Van plan om zulke sieraden aan te schaffen? Dan moet je natuurlijk wel bepalen wat voor soort edelsteen jij wil.

Je kunt bijvoorbeeld edelstenen oorbellen bij Mostert Juweliers kopen!

Saffier 

Saffier heeft als reputatie dat het de edelsteen voor royalty’s is. Zo ontving Kate Middleton bijvoorbeeld een saffieren verlovingsring wat eerder in het bezit was van prinses Diana. Ook andere royalty’s en beroemdheden hadden verlovingsringen met saffieren. Je raadt het dus al, saffier zal je look direct een stuk eleganter maken. In de volksmond wordt het met name geassocieerd met de kleur blauw, maar saffier is ook verkrijgbaar in alle kleuren behalve rood. Ook zouden deze edelstenen pleochroïsme kunnen vertonen, het heeft dan twee verschillende kleuren. Zeldzame saffieren kunnen zelfs van kleur veranderen afhankelijk van de lichtbron. 

Robijn

Als je een sieraad, zoals de oorbellen, koopt waar robijn in is verwerkt dan zul je op deze manier een zinderend statement maken in je outfit. Robijnen zijn namelijk de felbegeerde rode korundvariëteit. Alle andere kleuren korund van edelsteenkwaliteit worden juist beschouwd als saffier. Robijn deelt dan ook de duurzaamheid en hardheid van saffier, al heeft robijn wel de neiging om meer behandelingen en verbeteringen te ondergaan. De meest gewilde robijnrode kleur is duivenbloedrood, wat een enigszins paarsachtig rood is. Natuurlijk kun jij in je sieraad zelf bepalen wat voor soort rood het saffier moet hebben. 

Smaragd

Als je echt een koninklijke uitstraling wil, dan is het zeker slim om sieraden van smaragd toe te voegen aan je look. Dit type edelsteen wordt niet voor niets het juweel der koningen genoemd. Het was bovendien Cleopatra’s juweeltje. Smaragd is verkrijgbaar in mooie groene kleuren. Het kan een lichte tint hebben, maar de kleur kan juist ook donker en diep zijn. Smaragden hebben bovendien een hoge hardheid, hierdoor zijn ze goed bestand tegen krassen. Wel hebben ze speciale zorg nodig. Zo krijgen smaragden vaak olie- en vulmiddelbehandelingen. Na verloop van tijd zou het kunnen dat dit opnieuw aangebracht moet worden.

Toermalijn

Ook kun je kiezen voor oorbellen waar toermalijn in zit. Dit is een edelsteenfamilie wat veel soorten in veel kleuren omvat. Er zijn zelfs exemplaren die twee of drie zones vertonen met diverse tinten, waar de watermeloen toermalijn een voorbeeld van is. Het zou maar zo kunnen dat de Paraíba toermalijn jouw favoriet is. Helaas is dit type wel direct zeldzaam en dus duur. Ze hebben een bijna neonblauwe kleur, wat ze hebben gekregen door koper. Echt prachtig! 

Beeld: Getty Images

*Ingezonden artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen