verschillende-modellen-spijkerbroeken

Dit zijn de verschillende modellen spijkerbroeken

Jeans zijn al jaren razend populair, maar de stijlen zijn wel behoorlijk veranderd. Toch zijn er een heleboel verschillende modellen spijkerbroeken die je nog steeds tegenkomt. Wij hebben de meest populaire voor je op een rijtje gezet. Welke is jouw favoriet?

Skinny

Iedereen kent hem wel: de skinny jeans. Hij heet ‘skinny’ omdat hij zo naadloos aansluit als je eigen huid. Dit is dan ook een hele strakke jeans en wordt vaak gemaakt met stretch, zodat je je er wel comfortabel in kan blijven bewegen.

Mom

De ‘mom’ jeans is misschien wel een van de meest populaire spijkerbroekmodellen die er nu zijn! Hij wordt zo genoemd omdat hij lange periode vooral door moeders werd gedragen vanwege het comfort van de broek. Hij heeft meestal een wat hogere taille en bedekt zo het onderste gedeelte van je buik, maar zit wat losser op je benen.

Straight leg

De straight leg jeans is zoals hij klinkt: een spijkerbroek met rechte pijpen. Hij zit dus niet strak aangesloten, behalve misschien op je heupen. Dit is een model wat je tegenwoordig heel vaak ziet! Vaak is hij van een wat stuggere stof.

Flared

De flared jeans is ook een hele populaire! Niet alleen in spijkerstof is het flared model – strak op je bovenbenen en wijd uitlopend op je kuiten – heel gewild, ook in allerlei andere soorten stofjes en printjes is het een populair model. Deze broeken zitten vaak heel comfortabel én laten je benen er langer uitzien.

Bootcut

De bootcut jeans lijkt op de flared broeken, maar hij is net even anders. Waar de flared broek vanaf de kuit direct wijder uitloopt en echt een soort sleepeffect creëert, is de bootcut jeans zo gemaakt dat hij precies om je laarzen heen valt. Hij is dus net iets smaller en loopt vanaf iets minder hoog uit.

Dad

De ‘dad’ jeans heeft zijn naam te danken aan de spijkerbroeken die mannen vaak dragen. Het heeft hetzelfde effect als wanneer je de broek van je vader aan zou trekken, vandaar ‘dad’ jeans. Deze jeans hebben een losse fit en vaak een verlaagd kruis. Ze zien er dus wat oversized uit, maar zijn daarom niet minder stylish!

Tapered

Ook de tapered fit is een model wat al lang meegaat. Het is een model wat op de heupen en de bovenbenen wat losser zit, maar daarna strakker op je kuiten valt. Het vormt dus een soort T-vorm, vandaar de naam ‘tapered’.

Paperbag


Last but not least, de paperbag jeans. Dit is een jeans die bij de band een soort gevouwen effect heeft, vaak met een ceintuur eromheen. Dit creëert het effect van een paper bag die aan wordt getrokken. Er zijn ook pantalons met dit model, maar de jeans zijn nét een tikkeltje stoerder en hebben een speels effect.

Lees ook:
Quiz: Welk element ben jij?
Quiz: Op welke bekende vriendengroep lijken jij en je besties?
Shoppen: TATB Lara Jean’s inspired outfits

Beeld: Getty Images / Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen