Het was groot feest in LA gisteravond. Voor de 90e (!) keer werden namelijk de Oscars uitgereikt. De grote winnaar? The Shape of Water. De film won vier van de dertien prijzen waarvoor die genomineerd was, waaronder die voor Beste Regie en Beste Film. Maaarrrr stiekem zijn we natuurlijk veel nieuwsgieriger naar alle stunning Oscar Outfits op de rode loper. Daarom hebben wij die even voor je op een rijtje gezet.

Shout out

En mogen we ook even een shoutout doen naar de look van Romee Strijd voor de viewing party? Daaaang girl!

Romee Strijd outfit viewing party Oscars, Cosmogirl, CG

Romee Strijd

Blunder

Nog even over de Oscars zelf trouwens. Een overzicht van alle winnaars vind je hier. Grappig detail: na de megablunder van vorig jaar (toen de verkeerde winnaar werd genoemd, remember?), zijn er volgens het AD wat maatregelen getroffen om niet nog een keer zo’n fout te maken. Zo werden de enveloppen dubbel gecheckt en zijn ze opnieuw vormgegeven, hebben de presentatoren beter geoefend en moesten de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de juiste namen in de juiste enveloppen de winnaars 24 uur lang uit hun hoofd leren. Even scrollen of posten op media tussen de uitreikingen door mocht trouwens ook niet meer.

MeToo

Ashley Judd, Annabell Sciorra en Salma Hayek spraken over de MeToo-discussie en OscarsSoWhite, maar verder werd er volgens NOS niet zo veel aandacht aan besteed, op wat grapjes over MeToo na.

Het grapje van Jimmy Kimmel aan het begin van de avond maakte ons stiekem wel aan het lachen: ‘Oscar is de perfecte Hollywood-man. Hij houdt zijn handen waar je ze kan zien, hij zal nooit een grof woord uiten en hij heeft geen penis. We kunnen meer van zulke mensen gebruiken’, zei hij.

Volgens NOS leek Hollywood vooral blij te zijn dat er nu vooruitgang wordt geboekt en duidelijk te willen maken dat de discussie nog lang niet is afgelopen. Jimmy Kimmel noemde het ‘een avond vol positiviteit’.

 

Lees ook: FILMTIP: GAME NIGHT

Fotografie: Brunopress