De ene collectie hangt nog maar net in de winkel, de roddels over nieuwe designers (Tom Ford!) waren alweer op gang en nu laat H&M weten dat Marni de nieuwe designercollectie gaat maken!

Het Italiaanse modehuis Marni gaat een lentecollectie voor H&M ontwerpen. De collectie Marni for H&M wordt op 8 maart 2012 gelanceerd.

Het bestaat uit damkleding, herenkleding en accessoires. Het zal in 260 winkels wereldwijd liggen en ook online verkrijgbaar zijn. De collectie zal kleurrijk zijn met leuke printjes en is sportief en chique.

Consuelo Castiglioni, de oprichter en creatief directeur van Marni: “Ik wilde een echte Marni-garderobe ontwerpen waarin al onze favoriete ontwerpen met de karakteristieke materialen en dessins te herkennen zijn. Ik houd ervan om dessins en kleuren naast elkaar te gebruiken, zo combineer ik tribal motieven met Bauhaus prints voor een sportieve uitstraling.”

“Het is geweldig om met deze collectie een breder publiek aan te spreken en dan vooral de jongere generatie. Het was een geweldige uitdaging en ik ben erg trots op het resultaat.”