CG! had een gesprek met de winnares van de Young Miss Fashion-contest: de Belgische Fenne Verrecas. Check het interview en de foto’s hier!

1. Vertel eens iets over de contest?

“Ik vond de wedstrijd super om mee te maken! Ik heb er elf lieve vriendinnen bij. De mensen van de organisatie wil ik ook nog een keer bedanken, wat zij voor ons gedaan hebben is ongelofelijk. Het is zeker een aanrader voor meisjes tussen de 13 en 16 jaar!”

2. Wat vond je het leukst aan de wedstrijd?

“Wat ik het leukst vond? Alles! We hebben heel veel verschillende dingen gedaan, ook dingen die niets met de wedstrijd zelf te maken hadden. Daardoor kregen we allemaal een goede band met elkaar. Maar de fotoshoots waren echt te gek om te doen. Er is eigenlijk niets dat ik niet fijn vond. Alles wat we gedaan hebben, deed ik met héél veel plezier!”

3. Waardoor besloot je mee te doen?

“Toen ik in Antwerpen aan het shoppen was, werd ik aangesproken door twee mensen van de organisatie: Karin Nuyts en Jonas Maes. Dat moment zal ik nooit meer vergeten! Eigenlijk best een gek idee: als ik hen niet ontmoet had, wist ik helemaal niets van de wedstrijd… Ik besloot me in te schrijven, maar niet met de bedoeling om te winnen. Ik wilde gewoon kijken hoe ver ik zou komen, maar hoe verder ik kwam hoe meer motivatie ik kreeg om nummer 1 te worden! ;-)”

4. Droomde je altijd al van een modellencarrière?

“Eigenlijk wel. Al van kleins af aan poseerde ik voor de spiegel in mijn moeder’s kamer en droomde ik ervan ooit een echt model te worden.”

5. Wat denk je dat jouw sterkste punt is?

“Veel mensen vinden mijn foto’s heel sterk, maar blijkbaar kan ik ook goed catwalk-lopen. Zelf weet ik niet echt waar ik het best in ben. Ik vind het allebei in ieder geval heel erg leuk.”

6. Wat is er nou zo super aan modellenwerk?

“Het leukste vind ik dat er een heel nieuwe wereld voor me is opengegaan. Ik leer zo veel! Het minst leuke is de jaloezie… Ik merk nu goed wie mijn echte vriendinnen zijn en wie niet. Het heeft dus positieve en negatieve kanten, maar van de negatieve probeer ik me zo min mogelijk aan te trekken. Ik ben dolgelukkig, mijn droom gaat in vervulling, en niemand kan mij dat nog afnemen.”

7. Wat zijn je toekomstplannen?

“Dit is mijn eerste modellenwedstrijd, maar zeker niet mijn laatste! Het stopt zeker niet bij deze, want de kriebels om door te breken zijn er nu toch wel hoor. Jullie zullen zeker nog van mij horen haha!