slowfashion

Kun jij drie maanden lang zonder nieuwe kleding te kopen?

Zou jij drie maanden lang (bijna) geen nieuwe kleding kunnen kopen? Voor veel mensen blijft dat toch lastig. Zeker in deze coronatijd is een nieuw shirtje of nieuwe bikini maar een paar muisklikken van je verwijdert. Deze maand gaat daarom ‘Slow Fashion Season’ van start, een Nederlands initiatief waarmee consumenten bewust worden gemaakt van hun koopgedrag.

Slow Fashion Season

Ruim 8000 mensen doen mee aan de derde editie van ‘Slow Fashion Season’. In deze periode (die loopt tot 21 september) is het de bedoeling dat je geen kleding van fast fashion-merken koopt. Fast fashion merken zijn fashion merken die in korte tijd veel kleding produceren en goedkoop aanbieden.

Wel kan je in deze periode ‘slow fashion’ merken supporten en nieuwe items scoren bij duurzame of tweedehands winkels (of oude items ruilen of laten repareren).

Check hier handige hacks voor als je gaat thriftshoppen.

De opzet van het ‘seizoen van minder winkelen’ is dit jaar iets anders: ‘De uitdaging was oorspronkelijk om drie maanden lang helemaal niets nieuws kopen. Dat hebben we aangepast, want duurzame merken en winkels hebben het door de coronacrisis moeilijk. Ondernemers in de mode-industrie die hun nek uitsteken moeten we nu juist een steuntje in de rug geven’, vertelt initiatiefnemer Lena Hartog. ‘Drie maanden is lang genoeg om een nieuwe gewoonte te creëren, maar niet zo lang dat mensen er niet aan durven beginnen. Slow Fashion Season is een kickstart om minder kopen normaal te maken.’

Ga jij de uitdaging aan en doe jij mee aan Slow Fashion Season? Laat het ons weten via de poll in onze Stories op Instagram!

Van je oude kleding nieuwe items maken? Dit is hoe je dat doet.

LEES OOK:

Bron: NOS

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen