Klimaatactivisten strijden tegen fast fashion tijdens de London Fashionweek

De London Fashionweek is weer van start gegaan, maar de opening ging dit jaar iets onrustiger dan normaal. Klimaatactivisten blokkeerden namelijk de ingang en wilden hiermee protesteren tegen ‘fast fashion’. Ook eisten ze dat de volgende editie van het evenement, in september, wordt afgelast.

Fast fashion

De klimaatactivisten van milieugroep Extinction Rebellion vinden dat de mode-industrie sterk bijdraagt aan de klimaatverandering. Je ziet het waarschijnlijk wel vaker, kledingwinkels waar bijna wekelijks nieuwe collecties hangen. Dit staat bekend als ‘fast fashion’. De kleding van deze winkels wordt aan de lopende band gemaakt en dus ook snel weggegooid. En daarvoor wilden deze activisten nu aandacht vragen.

Lees ook: H&M test nieuw concept om kleding te verhuren.

Protesten

De activisten protesteerden door de belangrijkste weg die naar het evenement leidde te blokkeren. Dit zorgde vervolgens voor veel woedende en toeterende automobilisten en veel activisten werden dan zelfs ook uitgescholden. Het is wel bijzonder dat de activisten juist nu ervoor kiezen om in actie te komen. Deze editie van de London Fashionweek staat namelijk juist in het teken van duurzaamheid en klimaat.

Vind jij dat we ook op moeten komen tegen fast fasion? Laat het ons weten via Instagram!

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Bron: RTLBoulevard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen