Beha

Let’s talk about bra’s

Ze zijn min of meer onmisbaar in onze garderobe, maar het perfecte exemplaar vinden is nog een hele klus. Hierbij de leukste facts en beste tips op een rijtje!

Wist je dat…

  • Ongeveer 80% van de vrouwen de verkeerde beha draagt?
  • Een gemiddelde beha ongeveer 8 maanden meegaat? Wij stiekem niet! Na die tijd is hij waarschijnlijk uitgerekt en moet je hem vervangen. Wissel je vaker af tussen je verschillende favorites? Dan gaat-ie natuurlijk wat langer mee.
  • Je een rode beha minder goed ziet onder witte kleding dan een witte beha? Dat komt omdat rood meer neigt naar de kleur van je huid dan wit. Wil je helemaal zeker zijn dat je geen doorschijntaferelen hebt? Kies dan een huidkleurige beha. Misschien niet heel sexy, wel praktisch.
  • Een beha na vier keer dragen gewassen moet worden (en dat doet bijna niemand)? Gebruik hiervoor een speciaal waszakje om ze mooi te houden of was ze braaf met de handwas, zo gaat-ie minder snel lubberen.

Pas tips voor de perfecte beha

Het beste is om je behamaat minstens één keer per jaar op te laten meten in de lingeriezaak. De mensen die daar werken, zijn daarin gespecialiseerd en kunnen je goed persoonlijk advies geven. Geen zin of tijd om erheen te gaan? Wij hebben een heel artikel over hoe je jouw behamaat moet meten! Als je eenmaal de goede maat hebt gevonden, moet je na een tijdje eigenlijk toch weer een meting laten doen. Door hormonen, gewichtstoename of -afname en andere oorzaken kun je namelijk telkens van maat wisselen. Ga je toch zelf passen? Let dan op de volgende dingen:

  • Pas je beha altijd op het laatste, meest losse haakje. De band in je beha is namelijk elastisch en gaat dus na een tijdje uitrekken. Dat is het moment dat je gebruik kunt maken van de andere haakjes. Zo heb je dus langer plezier van je bra!
  • Snijden de bandjes van de beha in je schouders? Probeer dan eens een kleinere omvangmaat. Deze biedt misschien meer steun en ontlast je schouders.
  • Wil je checken of je de goede omvangmaat hebt gekozen? Met de juiste maat zou je nog twee vingers onder de band moeten kunnen schuiven. Kan dat niet? Kies dan een maatje groter.
  • Snijden de cups van de beha in je borsten, of komen je borsten boven de cup uit? Dan heb je een te kleine cupmaat gekozen.
  • Staat de cup iets van je borsten af? Dat noemen we gapen. Probeer een kleinere variant.
  • Kruipt de behaband aan de achterkant omhoog? Dan is-ie te los en moet je dus voor een grotere omvangmaat kiezen.

What should I wear?

Zo veel vrouwen, zoveel borsten. Gelukkig zijn er ook veel verschillende soorten beha’s. Het is misschien even zoeken, maar na een tijdje zal je merken dat een bepaalde beha het beste werkt voor jouw boobies. Staan je borsten bijvoorbeeld wat verder uit elkaar? Een balconette beha past dan misschien het beste bij jou. Heb je grote borsten? Kies een beha met goede ondersteuning en een brede band. Zijn je borsten wat kleiner? Dan kom jij prima weg met zo’n cute bralette! Of draag gewoon de nieuwe Valentijnsdag collectie van Savage x Fenty.

Extra behatip: Wil je dat je beha’s langer mooi blijven? Bewaar ze dan liggend in een la. Vouw ze niet dubbel, hierdoor kunnen de beugels en de cups beschadigen.

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen