Verschillende soorten bikinibroekjes en wat ze voor je (kunnen) doen

Het is altijd belangrijk dat je draagt wat jij leuk vindt en waar jij je goed in voelt, maar met (revealing) badkleding al helemaal. Het type bikini kan veel doen voor je lijf. Er zijn natuurlijk allerlei soorten broekjes en topjes, en de een vind je misschien fijner zitten of mooier staan dan de ander. Wat je het liefst draagt, is dus heel persoonlijk.

Toch zetten we de soorten broekjes + wat ze voor je (kunnen) doen op een rijtje. Gewoon, omdat het handig is om te weten.

Ook op zoek naar een goede bikinitop? Check dan hier bikinitops (en bh’s) die passen bij jouw boob shape!

Hipster

De kans is groot dat je een hipster in je ondergoedlade hebt liggen, maar de bikinivariant hiervan is not the same. Waar de hipsteronderbroek wat langere pijpjes en meer stof omvat, bedoelen we bij swimwear het broekje dat het meest op een ‘normale’ onderbroek lijkt. Eigenlijk is dit het bekendste en most regular broekje. Hij staat dan ook echt bij iedereen.

Bikinislip lichtblauw €9,99 – H&M

Seersucker Bikini Briefs €25 – & OTHER STORIES

High Waisted

Een classy klassieker! Hij benadrukt je taille en is voor veel meiden het go-to broekje om het een en ander in te verstoppen, want je lijkt minder bloot. True that, maar: meer stof doet ook groter lijken. Kan handig zijn als je bijvoorbeeld meer heup wil creëren (hoi, zandloperfiguurtje!), maar het kan ook precies zijn wat je niet wil. Mocht je het fijn vinden om scars, cellulite of striae te verstoppen of ben je gewoon graag een beetje bedekt: this is your bottom.

Roze high waist bikini broek €17,99 – LOAVIES

Structured High Waist Bikini Panty €14,95 – NAKD

String

Die kennen we allemaal. If you feel it, go for it! Je billen zijn in dit bikinibroekje natuurlijk extra goed zichtbaar, dus what you see it what you get. Je hebt weinig to hide behind, maar dat kan juist enhancing zijn. (Bonus: minder tan lines!)

Free Society mix and match scrunch string bikini bottom in charcoal €20,99 – ASOS

Bikinislip wit €9,99 – H&M

Brazilian

Dit type broekje wordt steeds populairder. Het heeft een beetje een 90’s vibe en laat dat nu net helemaal on trend zijn. Dit broekje is perfect voor meiden met wat bredere heupen en een smallere taille. Door het broekje hoger in je taille te dragen, benadruk je jouw zandloperfiguur.

Structured Pop Bikini Panty €16,95 – NAKD

Missguided boomerang bikini bottoms in polka dot print €13,99 – ASOS

Alle tips over bikini’s lees je in de XL-bikini shopping in het nieuwste LOVE issue

LEES OOK:

Beeld: GettyImages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen