victoria's secret

Victoria’s Secret gaat voor het eerst samenwerken met een curvy model

We zijn allemaal wel bekend met de mooie lingerie van Victoria’s Secret. Maar het is niet altijd feest voor VS, want het merk is de laatste tijd ontzettend onder druk komen te staan. Er zou binnen het merk niet genoeg diversiteit zijn en het kreeg dan ook veel kritiek over zich heen. Zo veel zelfs, dat Victoria’s Secret de geliefde jaarlijkse fashionshow heeft moeten schrappen. Maar nu heeft het merk een nieuw model getekend…

Allereerste maatje 44 model is een feit

Yes, finally! Meet the gorgeous Ali Tate Cutler, die met haar maat 44 onder ‘curvy’ modellen valt. Vanaf nu zal zij model staan in de samenwerking van Victoria’s Secret en het Londense lingerie label Bluebella. ‘Ik kan niet geloven dat ik het eerste maat 44-model van Victoria’s Secret ben!’ schreef Ali Tate onder de bekendmaking van haar nieuwe klus op Instagram. ‘Hoe dan ook vind ik het fantastisch om samen te werken met een merk waar ik al fan van was op jonge leeftijd. Een grote stap in de goede richting voor alle lichamen.’

Dit is zeker een goede stap in de richting van diversiteit voor merk, aangezien ze nog nooit eerder hebben samengewerkt met een curvy model. Of is het al te laat?

 

Verandering binnen het merk

Het merk was afgelopen augustus ook al een samenwerking aangegaan met een transgender model, namelijk Valentina Sampaio. Deze veranderingen komen best wel als een verrassing, want Victoria’s Secret was altijd duidelijk over het niet samenwerken met transgender of plus-size modellen.

Zo deed big boss Ed Razek vorig jaar een nogal rare uitspraak over VS. Hij vond namelijk dat het merk een inclusiviteitsbeleid had en als hij de vraag kreeg voor meer diversiteit, reageerde Ed: ‘Nee, ik denk niet dat we dat moeten doen. Waarom niet? Omdat de show een fantasie is.’ Wat een ontzettend aparte uitspraak is in deze tijd. Hij heeft uit eindelijk wel zijn excuses aangeboden voor de uitspraken. Maar het was al te laat voor hem, want in augustus heeft hij ontslag genomen.

Zijn ze te laat?

Het is goed om te zien dat Victoria’s Secret eindelijk probeert te werken aan alle kritiek, maar is het wel genoeg? Ze lopen alsnog ontzettend achter in diversiteit met maar één curvy model en één transgender model. Ook nu ze nog meer concurrentie hebben met Rihanna’s Savage x Fenty. Denk jij dat het lingerie merk nog lang blijft bestaan?

 

LEES OOK:

 

Beeld: @Ali_Tate_Cutler

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen