Fashionanp

Virtuele versie van Fashion Week: TikTok komt met eigen events tijdens Fashion Month

Vanwege corona zijn de meeste Fashion Week events volledig aangepast, waardoor alle shows en events minder toegankelijk zijn voor het grote publiek. TikTok heeft daar nu iets op gevonden: een eigen Fashion Month.

TikTok Fashion Month

What to expect? Virtuele catwalks, styling sessies en meer fashion gerelateerde online events, in samenwerking met grote merken als Puma, Saint Laurent, JW Anderson en Alice + Olivia.

Naast de modeshows kunnen TikTok-gebruikers ook deelnemen aan styling sessies met Wisdom Kaye, Ariam en andere bekende Fashion TikTok-creators. ‘Het voelt alsof TikTok zo groot en belangrijk is geworden, vooral voor mensen zoals ik die bezig zijn met mode en fashion content maken,’ zegt Wisdom Kaye. ‘Het is fantastisch om te zien dat merken zoals Saint Laurent hieraan meedoen en zo op TikTok verschijnen.’

Check ook: Deze drie Riverdale-actrices hebben een gezamenlijk TikTok account

@wisdm8

The way this song has been stuck in my head for days

♬ Lets Link – WhoHeem
Wisdom Kaye op TikTok

Goede doelen

Ook wordt er door verschillende merken geld en aandacht besteed aan goede doelen. Zo heeft Puma voor deze gelegenheid alleen gewerkt met zwarte ontwerpers, zoals Jufu, Ajani, Dominic Toliver, Taylor Cassidy, Makayla, Kyle Kuzma en Winnie Harlow. Ook heeft het merk belooft 10.000 dollar van de opbrengst te doneren aan het Equal Justice Initiative en doneert het merk Alice + Olivia een deel van de opbrengsten van TikTok Fashion Month aan het Council of Fashion Designers of America (CFDA).

De Fashion Month eindigt uiteindelijk met een virtuele modeshow waar bekende TikTok-creators aan meedoen. Gevolgd door een echte online-afterparty!

LEES OOK:

Bron: Glamour | Beeld: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen