oude-kleren-geld-verdienen

Zo kun je met je oude kleren geld verdienen

Heb jij nog wat kledingstukken in de kast hangen die je eigenlijk niet meer draagt? Waarom verkoop je ze dan niet online? Wist je dat je zelfs je werk kan maken van het verkopen van je oude kleren? Wij vertellen jou hoe je je geld kan verdienen met fashion flipping!

Fashion flipping houdt eigenlijk in dat je kleren shopt om het vervolgens weer door te verkopen. Je hoeft dus niet eens alleen je eigen kleding te verkopen om succesvol te zijn. Sterker nog: door items in te kopen specifiek voor fashion flipping kan je er je eigen business van maken!

 

1. Kies een eigen stijl

Probeer jezelf te onderscheiden door een eigen stijl te creëren in wat je aanbiedt. Kies bijvoorbeeld voor alleen denim, flowy items of juist stoere rockitems. Zo maak je het niet alleen makkelijker voor jouw (toekomstige) klanten wat ze precies bij jou kunnen scoren, maar ben je ook herkenbaarder naar je volgers en weet je zelf in welke hoek je kleren kan gaan shoppen. Makkelijker en leuker voor iedereen dus!

2. Laat ze zien wat ze kopen

Als je jouw kleren eenmaal hebt gescoord is het natuurlijk belangrijk dat jouw potentiële shoppers precies kunnen zien wat ze in huis halen. Oftewel: zorg dat je goed laat zien wat ze uit jouw items kunnen halen! Maak goede foto’s en stem die op elkaar af. Zorg voor herkenbaarheid, bijvoorbeeld door met dezelfde achtergrond, hetzelfde model of dezelfde filter te werken. Let ook op de details, bijvoorbeeld door een aantal verschillende looks met hetzelfde item te stylen. Show them what they’re going to get!

3. Do the math

Wanneer je gaat shoppen om kleren door te verkopen, wil je natuurlijk wel dat je er ook echt iets mee kunt verdienen. Het is daarom slim om van tevoren te bedenken wat je ongeveer aan een item wil verdienen. Naast de tijd die je investeert om je items te vinden, heb je natuurlijk ook nog te maken met verzendkosten en de kosten van het klaarmaken van je items. Maar de kick zit hem natuurlijk in het verdubbelen of verdrievervoudigen van je winst – score!

4. Maak een planning

Als jij hier echt je business van wil maken, is het verstandig om een strakke planning voor jezelf aan te houden. Zo straal jij namelijk professionaliteit uit naar je kopers! Spreek bijvoorbeeld met jezelf af om een vaste shopdag in te plannen en een vaste dag waarop je je nieuwe kleren presenteert. Wedden dat jouw kopers binnen no time zitten te springen om jouw nieuwe aanwinsten?!

5. Maak het jezelf niet te moeilijk

Uiteindelijk gaat het er ook om dat je plezier hebt in wat je doet! Leg jezelf dus niet teveel druk op door bijvoorbeeld alleen maar designer items te willen verkopen. Ga juist op een creatieve manier op zoek naar toffe kleren, bijvoorbeeld in de kledingkasten van familieleden en vriendinnen of via platforms als Marktplaats. Zo kan je zelfs voor een niet al te groot budget gave items te scoren en ze voor een goede prijs doorverkopen.

Beeld: Getty Images

LEES OOK:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen