Trends

Zo leer je trendspotten als een pro!

We hoeven ze niet klakkeloos te volgen, maar stiekem vinden we trends superinteressant. Wat gaan we komend seizoen zien? In deze minicursus trendwatching leren we je alles over trends én hoe je ze als eerste spot.

Waar komen trends vandaan?

Om trends te leren herkennen, is het handig om te weten waar ze vandaan komen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: trends worden niet zomaar verzonnen. There’s no such thing as a trend chief en er is ook geen commissie van hoge piefen die bepaalt wat de trends van komend seizoen zullen worden.

Check ook: De leukste fall en winter trends op een rijtje

Trends kunnen op verschillende manieren ontstaan. Vaak is een trend gebaseerd op een behoefte van een groep mensen. Trendwatchers proberen te ontdekken wat deze behoefte is en spelen hier vervolgens op in, nog vóórdat het grote publiek doorheeft dat deze behoefte er is. Gevolg? De doelgroep denkt bij het zien van zoiets nieuws dan: hey, wat handig! Dit heb ik eigenlijk nodig! Of: ik vind dit item superleuk, wat grappig dat ik het opeens overal zie. Herkenbaar ;)?

Watch & learn

Hoe je zelf trends spot? Kijk goed om je heen. Kijk naar wat je tegenkomt en bedenk wat daar een reactie op kan zijn. Ga na of je zelf ergens behoefte aan hebt en of je toevallig al iets in de winkels ziet wat die behoefte vervult.

7x manieren om van oude kleding nieuwe items te maken

Vind je het lastig om je ‘voorspellende gave’ in te zetten? No worries. Je kunt er beter in worden. Maar ook dat hoeft niet, hoor. Je kunt natuurlijk ook gewoon good old Pinterest en andere social media gebruiken om de kunst af te kijken. Wil je toch een beetje trendsetten in plaats van volgen, bekijk dan de laatste catwalkshows van grote modehuizen op YouTube. Zij zijn vaak de voorlopers van wat er later in de winkels hangt en wat je dus op straat of social media ziet.

Meer tips lezen over het spotten van trends? Check het op pagina 53 in het CG! XL Fashion Issue #5. NU TE KOOP!

Cosmog2005 Lr 1 1
NEEM NU EEN ABONNEMENT

LEES OOK:

Bron: CG! issue #5 | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen