Dr.Martens

Zo loop je je Dr. Martens in zonder blaren!

Om de 60-jarige verjaardag van Dr. Martens te vieren bracht het merk samen met designer Raff Simons een nieuwe collectie uit. En wat zijn ze pretty! Dr. Martens kunnen helaas soms een real pain in the ass zijn, aangezien het inlopen van de schoenen nogal wat moeite vergt. Daarom geeft CG! je wat tips om pijnloos deze stoere schoenen te dragen.

Tip 1: Maat

Deze tip klinkt ontzettend logisch, maar het komt nog vaak voor dat meiden de verkeerde maat kopen. Voel in de winkel goed of je schoenen niet te groot of te klein zijn. Ook handig: ga een aantal keer terug naar de winkel en pas met verschillende sokken om helemaal zeker van je zaak te zijn!

Tip 2: Sokken

Zorg dat je sowieso een paar dikke sokken aanhebt in de inloop-periode. Die leuke dunne sokjes kun je dus nog beter even opzij leggen totdat je Dr. Martens helemaal comfy zitten.

Tip 3: Pleisters

Je kunt de pijn maar beter voor zijn, dus plak alvast een blarenpleister op zodra er een plekje gevoelig begint te worden. Zo kun je zorgeloos op pad gaan!

Hier lees je nog meer technieken om blaren te voorkomen.

Tip 4: Zooltje

Een zooltje is net zo makkelijk als een pleister. Koop een paar die perfect in je Dr. Martens past en je merkt al gelijk dat je veel comfortabeler loopt. Een ander goed gereedschap dus om het lopen fijner te maken!

Tip 5: Lopen

Nu de meeste voorbereidingen getroffen zijn is het tijd om je nieuwe Docs daadwerkelijk in te lopen. Begin met korte afstanden, zodat je er even aan kunt wennen. Begin dus niet gelijk met een hele dag shoppen in de stad, ook al passen ze zo leuk onder je outfit. Ga bijvoorbeeld eerst een klein rondje (met de hond) buiten lopen en leg hierna steeds grotere afstanden af.

Zo houd jij je sneakers schoon.

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Bron: Girlscene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen