hakken

Zo loop je op hakken zonder er idioot uit te zien!

Listen, op hakken lopen is allesbehalve easy, dus verwacht niet dat je de eerste keer meteen als een celeb op de rode loper over straat float. Maar: hoe vaker je ze draagt, hoe relaxter je je voelt. Hier wat tips om als een pro op hakken te leren lopen.

Kies de juiste schoenen

Als je nieuw bent on the heel scene, wil je niet beginnen met stiletto’s van tien centimeter hoog. No matter hoe cute ze staan bij Kylie. Het duurt best even voordat je het lopen op hakken helemaal onder de knie hebt, laat staan voordat je erop kunt dansen. En let’s be real: zoveel loopt Kylie waarschijnlijk niet op die van haar. Ga als heels newbie voor schoenen met een platform of een blokhak en ga niet hoger dan een paar centimeter. Je hebt dan nog steeds een kleine verhoging onder je schoen, zonder the risk of faceplanting voor de neus van je crush. Probeer de schoenen ook eerst goed uit in de winkel voordat je ze koopt. Loop rondjes, doe er zelfs even een dansje op; als ze in de winkel al super uncomfy zijn, kun je wel nagaan hoe ze voelen na een paar uur dragen.

Practice

Onthoud: hoe meer je oefent, hoe kleiner de kans is dat je struikelt als je je hakken IRL aan hebt. Loop ze in en get more comfortable door je nieuwe schoenen zoveel mogelijk thuis te dragen. Je kunt je loopje ook oefenen door thuis op de bal van je voeten te lopen. Hierdoor train je je enkels en de spieren in je been die je gebruikt als je op hakken loopt.

Check hier een aantal pretty heels!

Neem baby steps

Op hakken lopen is net even anders dan lopen op sneakers of flatjes. De truc is om kleinere stappen te zetten, hiermee voorkom je dat je valt. Loop ook heel to toe: zet eerst je hiel neer, daarna pas je teen.

Wil je nog meer tips over hoe je perfect op hakken loopt? Je kan het nu lezen op pagina 62 en 63 in het nieuwste Boss Babe issue van CG!

LEES OOK:

Beeld: GettyImages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen