App

10 apps die je leven een stuk makkelijker maken

Wat zouden we vandaag de dag nog kunnen doen zonder mobiele telefoon? Alhoewel het soms wel even goed is om je telefoon weg te leggen en een digital detox te ondergaan, zijn er ook een hoop apps voor op je telefoon die leven een stuk makkelijker maken of gewoon simpelweg leuk zijn om te hebben. Wij hebben er 10 voor je gevonden.

1. Combyne

Wil jij al forever de kledingkast van Cher Horowitz’ uit de film Clueless? Met deze app kom je al een heel eind! Je kan jij eigen kledingstukken toevoegen door foto’s te uploaden en op die manier je eigen outfits creëren en op te slaan. Als je dan niet weet wat je aan moet, kun je gewoon in je online closet kijken en een outfit kiezen! Je kan ook inspiratie opdoen van anderen en meedoen aan challenges. Misschien maak je wel combinaties maken waar je zelf nooit aan zou denken!

 

Combyne
Combyne

2. Vinted

Vinted is de perfecte app om je kleding te (ver)kopen. Het is super easy en goed voor het milieu. Als je goed zoekt, kun je heel veel pareltjes vinden en geld verdienen met het verkopen van je eigen pareltjes! Check hier de kleding van hoofdredacteur Ivana en mode- en beautyredacteur Simone.

Vinted
Vinted

3. Plant Nanny

Hoe vaak hoor je wel niet dat genoeg water drinken superbelangrijk voor je is? Toch hebben we allemaal weleens moeite om ons ertoe te zetten. Plant Nanny helpt je daarbij! De app stuurt je per uur een reminder om water te drinken en telkens als je een glas water drinkt kun je dit toevoegen in de app waardoor je plantje groeit.

Je kunt je eigen plantjes en bloempotten kiezen en je kan ze zelfs een naam geven. Maar pas op! Als je niet genoeg water drinkt gaat je plantje dood. Op deze manier wordt het haast leuk om genoeg water te drinken.

plant nanny
plant nanny

4. Alarmy

Druk jij ook elke ochtend 15 keer op ‘snooze’ voordat eindelijk je bed uitkomt? Met deze uitgebreide wekker kom je nooit meer te laat! Je zet namelijk een wekker die alleen kan worden uitgezet als je een opdracht uitvoert. Een foto maken van een bepaald item voordat de wekker uitgaat of dat je eerst een rekensom moet oplossen, bijvoorbeeld. Naast die twee opties heb je ook nog de keuze om eerst een barcode of QR-code te scannen of je telefoon te schudden om je wekker uit te schakelen. Superhandig om zo niet meer in slaap te vallen.

Alarmy
Alarmy

5. Flo

Als je vaak last hebt van een onregelmatige menstruatie of krampen tijdens je maandelijkse periode is deze app een life saver! De app kan je precies laten zien wanneer je ongesteld moet worden en wanneer je ovulatie begint. De app staat vol met superhandige tips en podcasts die je kunnen helpen als je ongesteld bent. Je kunt ook je klachten en sexual activity bijhouden.  

app
FLO

6. Todoist

Todoist is de perfecte app voor het maken van een to do list. Je maakt super easy een lijstjes en je kan een reminder zetten zodat je zeker weet dat je niks vergeet. Voor elk project op je lijst kan je ook eens sub-projecten toevoegen.

 Todoist
app

7. Huji cam

Huji cam is een analoge camera voor op je mobiel waarmee je foto’s met een 90’s retro vibe maakt. De app is vanbinnen net zoals een echte analoge camera. De app heeft niet veel functies en is daarom easy in gebruik. Telkens als je een foto maakt komt er eerst ‘developing…’ in beeld te staan. Je moet dus even wachten voordat je de foto kan zien, net zoals bij een ‘echte’ wegwerp camera!

Huji cam
app

Check ook: Zo creëer je die influencer-like insta feed

8. Pick your moment

Pick Your Moment is perfect voor het vastleggen van memories. Het werkt als volgt: iedere dag krijg je op een random tijdstip een melding dat het tijd is voor een ‘pic-moment’. Als je dan vervolgens de app opent om een foto te maken, heb je 10 seconden de tijd om vast te leggen wat je momenteel aan het doen bent. Je hebt geen tijd voor poses en als je foto wazig is heb je pech. De foto wordt opgeslagen in het archief en het terug kijken van deze foto’s is meestal hilarisch!

app

9. Plantsome

Ben jij een echte planten lover? Dan is deze app echt iets voor jou! Je kunt via deze app al je eigen huisplantjes fotograferen en een naam geven! De app geeft jou dan weer info over hoe je voor deze plant moet zorgen en hoe vaak je ze water moet geven.

plantsome
app

10. Widget smith

Sinds de IOS14 update is deze app onmisbaar. De app zorgt voor handige widgets die je kunt toevoegen op je homescreen. Agenda’s, je favoriete foto’s, het weer en zelfs de stand van de maan! Is jouw IOS14 homescreen nog niet Pinterest-proof? Dan is deze app the way to go.  

Check ook: De IOS14 update is er en zorgt voor een heleboel Pinterest-proof homescreens

Widget smith
app

LEES OOK:

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen