zomer films

10x De leukste zomerfilms

In de zomervakantie ga je natuurlijk naar het strand, het zwembad, het park of een ander lekker plekje om daar zo veel mogelijk zon pakken als je maar kan, om de dag daarna af te sluiten met een barbecue. Maar met al deze free time hebben we zo nu en dan een leuke film nodig om onze zomer door te komen. Of je ‘m nu gaat kijken in het vliegtuig, op vakantie of tijdens een filmavondje met je vrienden en vriendinnen, deze zomerfilms zijn perfect om te kijken en geven je nóg meer summer feelings!

The Last Summer

Deze romcom vindt plaats in Chicago en gaat over de vier vrienden Griffin, Alec, Phoebe en Erin, die na de zomervakantie allemaal hun eigen weg zullen gaan naar de Universiteit. De personages in de film zullen flink moeten worstelen met hun identiteit, de liefde en hun dromen, voordat ze aan dit nieuwe hoofdstuk van hun leven beginnen. Te zien op Netflix!

Camp Rock

Een muzikaal zomerkamp met Demi Lovato, The Jonas Brothers, Alyson Stoner en meer van je Disney-faves staat bovenaan ieders verlanglijst. Hoewel het helaas geen echte plaats is, wil dat nog niet zeggen dat je niet kunt doen alsof je naar Camp Rock gaat om samen met de ongelooflijke soundtrack van deze film te jammen! 

Dumplin’

Dumplin’ gaat over Willowdean. Ze is helemaal weg van Dolly Parton en haar mantra in het leven is: ‘Wil je the ultimate bikini body? Put a bikini on your body.’ Tot ze verliefd wordt op de knappe en populaire Bo. Om haar onzekerheden te tackelen én de droom van haar tante na te jagen, schrijft ze zich samen met haar beste vriendin in voor de lokale missverkiezing die haar moeder a.k.a pageant queen organiseert.

Dirty Dancing

Een zomervakantie als die van Baby willen we allemaal wel. Baby spendeert de zomer met haar familie in Catskills en wordt verliefd op de dansinstructeur. Uiteindelijk wordt ze zijn danspartner. Samen dansen zorgt voor verschillende spanningen en emoties waar Baby soms geen raad mee weet.

Forgetting Sarah Marshall

Peter wordt gedumpt door zijn grote liefde Sarah Marshall. Hij gaat op vakantie naar Hawaii, met de hoop om de break-up daar te kunnen verwerken. Zijn ex Sarah blijkt precies dezelfde reis te maken. En niet alleen, maar met haar nieuwe vriend. Awkward!

Grease

Sandy Olsson (Olivia Newton-John) en Danny Zuko (John Travolta) ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens de zomervakantie wanneer Sandy vanuit Australië naar Amerika verhuist. Sandy kent Danny als een romantische en lieve jongen, maar op school staat hij bekend als de stoere vrouwenverslinder. Hun imago’s zijn twee werelden van verschil en ze doen er allebei alles aan om in elkaars wereldje te kunnen horen…

Wist je al dat er gesproken wordt over een prequel van de film Grease?!

The Last Song

Het leven van de 17-jarige Ronnie (Miley Cyrus) staat op z’n kop als haar ouders gaan scheiden. Haar vader verhuist en Ronnie is woedend. Na drie jaar vindt haar moeder dat het tijd is voor Ronnie om tijd met haar vader door te brengen. Ze hebben bijna niets met elkaar gemeen, behalve hun liefde voor muziek. Ohja, en ze vindt ook nog een nieuwe liefde.

Mama Mia!

Sophie besluit vlak voordat ze gaat trouwen om drie mannen uit te nodigen die alle drie de mogelijkheid hebben om haar vader te zijn. Dit doet ze zonder dat haar moeder hier vanaf weet. Samen met de ‘vaders’ probeert Sophie uit te vogelen wie van de drie haar échte vader is. Een heerlijke sing-a-long movie!

Monte Carlo

Nog zo’n Disney klassieker! Drie beste vriendinnen vertrekken naar Parijs voor de perfecte zomervakantie. Totdat één van hen verward wordt met een verwende Britse erfgename. Wanneer hun echte identiteit bekend wordt zorgt dit voor een hoop problemen tijdens hun vakantie in Monte Carlo.

Moana

Prinses Moana is de dochter van het opperhoofd van haar stam. De prinses komt erachter dat zij de uitverkorene is die er voor moet zorgen dat haar mensen gered worden. Samen met haar held, de halfgod Maui, gaat ze op avontuur en leren ze tijdens de reis heel wat dingen over vriendschap en de oceaan.

Welke zomerse film staat bovenaan jouw lijstje om te kijken?

LEES OOK: 

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen