Spellen (1)

20x De leukste spelletjes voor een gamenight

Geen spelletjes meer in huis? Wij hebben de leukste gezelschapsspelen voor je gevonden die iedereen leuk zal vinden!

Wanneer was de laatste keer dat je gezellig met je familie of vrienden een avond (corona-proof) spelletjes hebt gespeeld in plaats van wéér met z’n allen te Netflixen? Het is het perfecte moment om wat meer tijd te besteden met je loved ones. Samen lachen, fanatiek bezig zijn, winnen (of verliezen) en plezier hebben zijn de perfecte ingrediënten – just like the old days – voor een gezellig avondje spelletjes spelen met het gezin.

1. 30 Seconds

Dit spel kennen we allemaal wel! 30 seconds is hi-la-risch. Omschrijf binnen 30 seconden aan je teamgenoten de 5 onderwerpen die op je kaartjes staan. Welk team is als eerste bij de finish?

spellen

30 seconds €31,99 BOL.COM

2. Ligretto

Ligretto is een razendsnel spel, waarbij snelheid, goede combinaties en snelle reactie van groot belang zijn!

spel

Ligretto €10,95 BOL.COM

3. Monopoly

Speelt jouw broer/vader/opa ook altijd vals tijdens Monopoly? Pak ze terug met de valsspelers editie van het populaire bordspel. Ben je het originele spel zat? Er is ook hond-opoly, kat-opoly en paard-opoly! Kan je slecht tegen je verlies? Daar is ook een Monopoly spel voor! 

spellen

Monopoly Valsspelers Editie €29,99 TOYS2PLAY

4. Codenames

In dit spel moet je je verdelen in twee teams en moet je proberen de spionnen aan de andere kant te identificeren om te winnen. Een spel waarbij creativiteit komt kijken om zo goed mogelijk woorden te beschrijven, zodat je teamgenoten ze kunnen raden.

spel

Codenames €17,95 BOL.COM

5. Het Jachtseizoen

Het Jachtseizoen is leuk om te kijken op tv, maar nóg leuker om zelf te spelen! Werk als een team om de locatie van de voortvluchtige te achterhalen. Als dat geen family bonding is…

spellen

Het Jachtseizoen €21,99 BOL.COM

6. Escape Room

Is het vrijdagavond en is het te laat om nog naar een escape room te gaan? Met dit spel haal je de escape room naar huis! Kunnen jullie binnen de tijd ontsnappen?

spellen

Escape Room €14,99 TOYS2PLAY

7. Party & Co

Party & Co zit vol leuke opdrachten die je samen met je team moet uitvoeren! Buikpijn van het lachen gegarandeerd.

spellen

Party & Co. Original €29,99 INTERTOYS

8. Risk

Grote kans dat je ouders bij dit spel zeggen: ‘dit speelden wij vroeger ook altijd’! Gelukkig maar, want dat scheelt weer (heel veel) uitleggen ;-).

Wist je dat je deze bordspellen ook allemaal digitaal in een app kunt spelen?

spellen

Risk €44,95 BORDSPELLENSTORE

9. Game of Thrones bordspel

Steeds vaker verschijnen er (bord)spellen van je favoriete film of serie en aanschouw hier: het GOT bordspel!

spellen

Game Of Thrones The Board Game: Mother of Dragons €44,95 BORDSPELLENSTORE

10. Triominos

Zoek je kansen, leg snel aan en scoor zo veel mogelijk punten. Bij Triominos gaat het niet alleen om inzicht, maar moet je ook tactisch spelen.

spel

Triominos €20,95 BOL.COM

11. Villainous

Bij dit bordspel draait het allemaal om je favoriete Disney schurken. Speel als Maleficent, Ursula, de Hartenkoningin, en nog veel meer. Plan het goed, zodat jouw schurk als eerste zijn kwaadaardige doel bereikt. Je kan vallen neerzetten en vloeken uitspreken, zodat jouw personage kan winnen. Elke schurk heeft een uniek doel, dus dit spel is perfect voor iedereen die van strategieën houdt. Je kan het spel met 2-6 personen spelen.

spel

Villainous Disney bordspel €49,99 BOL.COM

12. Cards against humanity

Dit superbekende spel uit Amerika beschrijft zichzelf als ‘a party game for horrible people’ en laat je gegarandeerd urenlang lachen. Spelers moeten kaarten aan elkaar matchen, en diegene met de meest crazy combinatie wint.

spellen

Cards against humanity €37,99 BOL.COM

13. Exploding Kittens

Nog zo’n populair Amerikaans spel! Exploding Kittens heeft zelfs de titel ‘speelgoed van het jaar’ gewonnen en het doel is om niet de kaart met de ‘exploding kitten’ te trekken.

spel

Exploding Kittens €19,95 BOL.COM

14. Throw Throw Burrito

Van de makers van Exploding Kittens, is er ook Throw Throw Burrito! Dit spel is een combinatie van een kaartspel en trefbal. Verzamel zoveel mogelijk kaarten terwijl je moet proberen om de burrito’s te ontwijken.

spel

Throw Throw Burrito €34,95 BOL.COM

15. Beverbende

Tactiek en geheugen gaan hand in hand in het spel Beverbende. Heb je de minste strafpunten? Dan win je de ronde! Een topspel om met het hele gezin te spelen.

beverbende

Beverbende €10,95 BOL.COM

16. Regenwormen

Dit snelle dobbelspelletje  kun je op elk moment en overal spelen. Het duurt niet langer dan een half uurtje en het formaat zorgt ervoor dat je het thuis, in de trein of op de campingtafel kunt neerleggen. Iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen!

Schermafbeelding 2020 11 26 Om 17.55.40

Regenwormen €13,99 BOL.COM

17. Qwixx

Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten – iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Extra fijn: Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd!

Schermafbeelding 2020 11 26 Om 17.58.55

Qwixx €11,95 BOL.COM

18. Skip-bo

Een perfect spel om in je eentje of met z’n tweetjes te spelen. Het doel is om al je kaarten weg te spelen in volgorde van 1 tot 12. Degene wie dit als eerste lukt is de winnaar!

Schermafbeelding 2020 11 26 Om 18.02.31

Skip-bo €12,51 BOL.COM

19. Dobble

Dobble is een razendsnel observatiespel waarbij alle spelers gelijktijdig spelen. Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Welke spelversie je ook speelt, je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen. Een stuk lastiger dan je misschien denkt! 

 

Schermafbeelding 2020 11 26 Om 18.04.53

Dobble €14,95 BOL.COM

20. Vlotte Geesten

Elke ronde wordt een kaart omgedraaid. De spelers moeten nu zo snel mogelijk het gezochte voorwerp pakken of roepen. Wie dat het snelste doet, krijgt de kaart. Wie wint de meeste kaarten?

Ook de perfecte cadeaus voor Sinterklaas? Zoek je nog andere cadeautjes? Hier vind je ook een leuke lijst! 

Schermafbeelding 2020 11 26 Om 18.08.04
Vlotte Geesten €18,83 BOL.COM

LEES OOK:

Beeld: BOL.COM | Bron: Seventeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen